Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Július 15. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

London: mintha katonai megszállás alatt

London: mintha katonai megszállás alatt

Újabb 3500 katonát mozgósított a brit hadsereg az olimpia védelmére. Az újabb kontingens bevonására azért volt szükség, mert a G4S nevű magáncég képtelen volt elegendő biztonsági őrt kiképezni a játékokra, pedig 110 milliárd forintnak megfelelő összeget nyújtottak számára erre a feladatra az olimpia költségvetéséből.

Egyelőre nem világos, miért csak két héttel a kezdés előtt derült fény a hiá­nyosságra, és hol akarják elhelyezni az újabb egységeket, mert ezzel 17 ezerre nő a játékok biztonságára vigyázó katonák száma. A londoni lakosság ide­geit amúgy is borzolja a katonaság, amely légvédelmi rakétaütegeket telepített az olimpiai létesítményeket körülvevő házak tetejére. Ez is része annak a többrétegű légi biztosításnak, amelyben harci helikopterek és repülőgépek is szerepet kapnak majd. Szombatra virradóra életbe lépett a repülési tilalom is, augusztus 15-ig kitiltották a kisebb motoros gépeket, a vitorlázókat és a hőlégballonokat a londoni légtérből. A hatóságok így akarják elérni, hogy az olimpia lekerüljön a terrorszervezetek vonzó célpontokat felsorakoztató listájáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).