Városlista
2021. április 21, szerda - Konrád

Hírek

2021. Április 08. 13:01, csütörtök | Belföld

Letartóztatásban a tapolcai ámokfutó

Letartóztatásban a tapolcai ámokfutó

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványára letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki húsvét hétfőn előbb személygépkocsival, majd egy tehergépkocsival ámokfutóként közlekedve többek életét veszélyeztette és több autót is megrongált Tapolcán és környékén.

A nyomozás adatai szerint az 52 éves férfi már április 2-án este autójával olyan sebességgel közlekedett Tapolcán, hogy egy trafóháznak és elosztószekrénynek ütközött, melynek következtében az utca közvilágítása egy időre megszűnt.

Az igazi ámokfutás azonban április 5-én reggel kezdődött, amikor a férfi Köveskál felől Gyulakeszi irányába személyautóval közlekedve egy őt előző személygépkocsira ráhúzta a kormányt, és azzal oldalról ütközött. Az ütközés következtében a két autó a vízelvezető árokba hajtott, a leszorított gépkocsi pedig fejtetőn állt meg. Személyi sérülés nem történt, de miután a gyanúsítottnál felmerült az ittas vezetés gyanúja, a rendőrök a helyszínen a vezetői engedélyét elvették.

Ez nem gátolta a férfit abban, hogy kora délután egy kisteherautóval induljon el otthonról. Tapolcára érve, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol érintőlegesen egy szembejövő személygépkocsival ütközött, majd továbbhajtott. Ezt követően egy gyalogátkelőhely előtt álló járműnek ment neki, melyet szintén otthagyott, és elhajtott Monostorapáti felé.

A településen a záróvonalat átlépve előzött, közben az előzött jármű oldalának ütközött, majd megállás nélkül továbbment. A sérült jármű sofőrje utána hajtott, hogy megállítsa, de ez nem járt eredménnyel, mivel a férfi hirtelen ráhúzta a kormányt és újból nekihajtott.

A férfi rövidesen visszafordult Tapolcára, ahol a forgalmi sávját elhagyva a város szélén több táblát is kidöntött, melyek egyike egy szembejövő járműnek csapódott. A gyanúsított közben visszaért a korábbi balesetének helyszínére, ahol még folyt a helyszínelés. Az álló kocsisort kikerülve áthajtott a szembejövő sávon, fel a bal oldali útpadkára, ahol a helyszínelő rendőröknek el kellett ugraniuk a gépkocsija elől. Az ámokfutót végül pár méterrel arrébb egy szembejövő járművel történt frontális ütközés állította meg. Személyi sérülés egyik baleset során sem történt.

A férfit a Tapolcai Rendőrkapitányság őrizetbe vette és többrendbeli közúti veszélyeztetés és cserbenhagyás miatt hallgatta ki gyanúsítottként. Az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta az ámokfutását felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt elkövető férfi letartóztatását, melyet a Veszprémi Járásbíróság egy hónapra elrendelt.

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 21. 19:01, szerda | Belföld

Húsz év alattiak jelentkezhetnek Balaton témájú videóversenyre

Balaton témájú videóversenyre jelentkezhetnek húsz év alatti alkotók, a nevezési határidő június 5-e.

2021. Április 21. 18:09, szerda | Belföld

Újabb 2,5 milliárd forint értékű egészségipari beruházás valósult meg

Termőre fordultak az Egészségipari Beruházási Támogatás fejlesztései, most újabb három beruházás valósult meg összesen 2,5 milliárd forintból - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán szerdán.

2021. Április 21. 15:07, szerda | Belföld

Többször is megerőszakolta kislányát, elítélték a visszaeső pedofilt

Helybenhagyta a másodfokú bíróság a Fővárosi Törvényszék ítéletét, amely 13 év hat hónap fegyházbüntetéssel sújtott egy férfit a kislánya ellen visszaesőként elkövetett szexuális erőszak miatt

2021. Április 21. 14:18, szerda | Belföld

Minden ismert mutáció ellen véd a Szputnyik V

Másfél éven belül orrcsepp formájában is alkalmazható lesz az orosz vakcina.