Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Február 15. 18:02, hétfő | PR
Forrás: (x)

Láss tisztán az idei évet illetően!

Láss tisztán az idei évet illetően!

A munkaidő naptár 2021-es évben is hatalmas segítség lehet, amikor megtervezed a szabadnapok kivételét.

Nem tudod, hogy mikor tervezd idén a távoli rokonok meglátogatását? Esetleg kíváncsi vagy, hogy hányszor lesz 2021-ben 4 napos hosszú hétvége? Amennyiben Te is szeretnéd jó előre látni az idei esztendőben melyik napokra esnek az Ünnepek és mikor lehet ügyes szabadnap választással megtoldani az amúgy is 3 napos hosszúhétvégéket, keresd fel a jomelo.hu-t. 2021-es munkaidő naptárát, amely alapján már könnyedén tervezhetsz az előtted álló időszakra.

Hopp helyett Kopp – kapcsolj időben

Habár a vírus miatt bevezetésre kerülő intézkedések árnyékában nehezebben lehet tervezni, azonban mindenképpen hasznos így is, ha több hónapos távlatból láthatjuk mi az, ami várhat ránk. Ehhez kínál támpontot adni a munkaidő naptár, amely remek segítséget nyújt a szabadságok kivételéhez, ha esetleg a munkatársaknál szemfülesebb vagy, előbb lefoglalhatod azokat a napokat, amelyek a legjobbak Neked, míg ha nem kapcsolsz időben, biztos lehetsz abban, hogy lesz, aki kihasználta helyetted a lehetőséget.

Tudatos tervezéssel a pihenés oltárán

Valószínűleg veled is előfordult már, hogy a monoton, egymást követő munkanapok teljesen felőrölték minden energiádat, alig várod a hétvégét, hogy levegőhöz juss. Utolsó reményként fellapozod a naptárad, hogy hátha lesz a közeljövőben valamilyen ünnepnap, egy kis plusz szabadidő, amikor feltöltheted az akkumulátorokat, azonban a legnagyobb sajnálatodra igen sokat kell lapozni a következő ilyen típusú munkaszüneti napig. Ebben az esetben tudatos tervezéssel célszerű egy-egy szabadnapot kivenni, így arányosan eloszthatod a munkaszüneti napokat az egész évre, ezáltal biztosítod, hogy legyen lehetőséged a pihenésre és ne csak a hétvégék jelentsék hónapokon keresztül a „töltő állomást”.

Szerda – a fekete bárány

Általában, amikor kijönnek az adott évre megszerkesztett munkaidő naptárak, a legtöbben azért imádkoznak, hogy a lehető legkevesebb ünnep essen szerdára. Ennek elég egyszerű oka van, hiszen a hét közepén „kapott” munkaszüneti napot a legnehezebb összekötni egyéni szabadság kivételével valamely hétvégével, legyen az az azt megelőző vagy az azt követő szombat-vasárnap. Ez is megoldható, viszont ilyenkor 2 napot is fel kell használni a minimum 5 napos, egybefüggő szabadságért.

Rövidebb munkahét? – egyelőre csak álom

Mi az, amit mindenképpen tartalmaznia kell egy munkaidő naptárnak? Amennyiben nagyon egyszerű választ szeretnénk adni erre a kérdésre, akkor a 365 napot mondanánk. A viccet félretéve, az ünnep- és a munkaszüneti napok mellett az úgynevezett áthelyezett munka- és pihenőnapok szerepelnek még valamilyen megkülönböztető jelzéssel a naptárban, amelyeket a köznyelvben csak „ledolgozott” napokként emlegetnek. Sokak felvetették már a 4 napos munkahét ötletét, azonban ezidáig még nem került bevezetésre, habár valószínűleg a legtöbb munkavállaló örömmel konstatálná az ilyen irányú változást a munkaidő naptárban, akár a munkanapok hosszának növelése árán is.

Címkék: jomelo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.