Városlista
2021. április 21, szerda - Konrád

Hírek

2021. Február 15. 18:02, hétfő | PR
Forrás: (x)

Láss tisztán az idei évet illetően!

Láss tisztán az idei évet illetően!

A munkaidő naptár 2021-es évben is hatalmas segítség lehet, amikor megtervezed a szabadnapok kivételét.

Nem tudod, hogy mikor tervezd idén a távoli rokonok meglátogatását? Esetleg kíváncsi vagy, hogy hányszor lesz 2021-ben 4 napos hosszú hétvége? Amennyiben Te is szeretnéd jó előre látni az idei esztendőben melyik napokra esnek az Ünnepek és mikor lehet ügyes szabadnap választással megtoldani az amúgy is 3 napos hosszúhétvégéket, keresd fel a jomelo.hu-t. 2021-es munkaidő naptárát, amely alapján már könnyedén tervezhetsz az előtted álló időszakra.

Hopp helyett Kopp – kapcsolj időben

Habár a vírus miatt bevezetésre kerülő intézkedések árnyékában nehezebben lehet tervezni, azonban mindenképpen hasznos így is, ha több hónapos távlatból láthatjuk mi az, ami várhat ránk. Ehhez kínál támpontot adni a munkaidő naptár, amely remek segítséget nyújt a szabadságok kivételéhez, ha esetleg a munkatársaknál szemfülesebb vagy, előbb lefoglalhatod azokat a napokat, amelyek a legjobbak Neked, míg ha nem kapcsolsz időben, biztos lehetsz abban, hogy lesz, aki kihasználta helyetted a lehetőséget.

Tudatos tervezéssel a pihenés oltárán

Valószínűleg veled is előfordult már, hogy a monoton, egymást követő munkanapok teljesen felőrölték minden energiádat, alig várod a hétvégét, hogy levegőhöz juss. Utolsó reményként fellapozod a naptárad, hogy hátha lesz a közeljövőben valamilyen ünnepnap, egy kis plusz szabadidő, amikor feltöltheted az akkumulátorokat, azonban a legnagyobb sajnálatodra igen sokat kell lapozni a következő ilyen típusú munkaszüneti napig. Ebben az esetben tudatos tervezéssel célszerű egy-egy szabadnapot kivenni, így arányosan eloszthatod a munkaszüneti napokat az egész évre, ezáltal biztosítod, hogy legyen lehetőséged a pihenésre és ne csak a hétvégék jelentsék hónapokon keresztül a „töltő állomást”.

Szerda – a fekete bárány

Általában, amikor kijönnek az adott évre megszerkesztett munkaidő naptárak, a legtöbben azért imádkoznak, hogy a lehető legkevesebb ünnep essen szerdára. Ennek elég egyszerű oka van, hiszen a hét közepén „kapott” munkaszüneti napot a legnehezebb összekötni egyéni szabadság kivételével valamely hétvégével, legyen az az azt megelőző vagy az azt követő szombat-vasárnap. Ez is megoldható, viszont ilyenkor 2 napot is fel kell használni a minimum 5 napos, egybefüggő szabadságért.

Rövidebb munkahét? – egyelőre csak álom

Mi az, amit mindenképpen tartalmaznia kell egy munkaidő naptárnak? Amennyiben nagyon egyszerű választ szeretnénk adni erre a kérdésre, akkor a 365 napot mondanánk. A viccet félretéve, az ünnep- és a munkaszüneti napok mellett az úgynevezett áthelyezett munka- és pihenőnapok szerepelnek még valamilyen megkülönböztető jelzéssel a naptárban, amelyeket a köznyelvben csak „ledolgozott” napokként emlegetnek. Sokak felvetették már a 4 napos munkahét ötletét, azonban ezidáig még nem került bevezetésre, habár valószínűleg a legtöbb munkavállaló örömmel konstatálná az ilyen irányú változást a munkaidő naptárban, akár a munkanapok hosszának növelése árán is.

Címkék: jomelo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.

2021. Április 02. 13:16, péntek | PR

Így lehet megtudni, hogy érvényes-e még az autópálya-matricánk

Online vette meg az e-matricáját, és nem emlékszik, hogy pontosan meddig érvényes? Vagy véletlenül kitörölte a visszaigazoló e-mailt, amiben megnézhette volna?

2021. Április 02. 13:08, péntek | PR

Hogyan fuss neki a kocsi műszaki vizsgájának?

A műszaki vizsga alapfeltétele annak, hogy a kocsidat közúti forgalomba vihesd. Sokan nyűgnek tekintik a rendszeres műszaki vizsgát, pedig rendkívül fontos oka van annak, hogy ilyen szigorú a szabályozás.