Városlista
2021. július 29, csütörtök - Márta

Hírek

2021. Július 22. 09:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu

Kést rántott a 8-ason, egy közlekedési vita során

Kést rántott a 8-ason, egy közlekedési vita során

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a kamionsofőrt, aki egy közlekedési konfliktus után kést rántott, és azzal fenyegette a másik jármű vezetőjét.

A vádirat szerint az 58 éves férfi 2021. március 5-én kora délután teherautóval közlekedett a 8-as főúton Várpalota felé, amikor egy másik teherautó megelőzte, benne három utassal.

Az előzésből azonban vita támadt, melynek során a vádlott mutogatni kezdett. Végül a leállósávban mindketten megálltak és kiszálltak a járműveikből. A vádlott a nála lévő 15 cm pengehosszúságú kést kivette a tokjából, s miután odament a másik sofőrhöz, annak ruháját megragadta, majd a késsel szúró mozdulatokat téve, megöléssel fenyegette. Ekkor a sértett által vezetett járműből kiszállt az egyik utas és rákiáltott a vádlottra, aki erre elengedte a sértettet, de tovább fenyegetőzött.

A férfival szemben az ügyészség tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, és a nyomozás során lefoglalt kés elkobzását is indítványozta.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 27. 08:31, kedd | Helyi

Halálos motorbaleset történt Celldömölkön

A 8432-es utat a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták, a rendőrök a forgalmat Celldömölk belterületén elterelik.

2021. Július 26. 09:17, hétfő | Helyi

Ittasan vezetett, majd az őt igazoltató rendőrt szidalmazta

A Pápai Járási Ügyészség ittas vezetés és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy 62 éves férfival szemben, aki miután gépkocsiját ittasan vezette, még szidalmazta is a vele szemben intézkedő rendőröket.

2021. Július 26. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenes lesz a belépés a Perutz mérkőzéseire

A klub vezetőségének döntése értelmében a 2021/2022-es szezonban a Perutz összes hazai mérkőzésére ingyenes lesz a belépés.

2021. Július 26. 08:20, hétfő | Helyi

Testvére adatait adta meg a rendőröknek

A Pápai Járási Ügyészség kétrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja azt a 38 éves nőt, aki két esetben is a sajátja helyett testvére adatait adta meg a rendőröknek.