Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Augusztus 21. 16:24, szombat | Helyi
Forrás: MTI, Index.hu

Jön a negyedik hullám, de lezárásokat nem tervez a kormány!

Jön a negyedik hullám, de lezárásokat nem tervez a kormány!

A kormány legutóbbi, pénteki ülésén áttekintette a járványhelyzetet is, és arra jutott, hogy jelenleg a közép-európai régióban, ezen belül is nagy eséllyel Magyarországon a legjobb a járványhelyzet – mondta Gulyás Gergely.

Ugyanakkor a negyedik koronavírus-járványhullám egyértelműen megindult, és Magyarországra is meg fog érkezni. Ez viszont más lesz, mint az előző három hullám a kormány számításai szerint, és a védekezés is el fog térni a korábbiaktól – hívta fel a figyelmet a miniszter.

Gulyás Gergely a Kormányinfón azt is ismertette, hogy 5,7 millió ember már megkapta legalább az első oltását, 5,5 pedig mindkét adagot. A fertőzésből kigyógyultakkal együtt összesen meghaladja itthon a 6 milliót a védettek száma.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte: az öt és fél millió beoltott után rendelkezésre álló megbetegedési adatok birtokában van, és ezek azt mutatják, hogy a megbetegedés esélye igen csekély, ötszázból egy ember betegszik meg, ha valaki beoltatta magát. A betegség lefolyása ilyen esetben lényegesen enyhébb és rövidebb.

Miután továbbra is az idős emberek a legveszélyeztetettebbek, a kormány minden be nem oltott, 65 év felettit felkeres, és a rezidensek után a hatodéves orvostanhallgatók számára is lehetővé válik, hogy a helyszínen oltsanak. Gulyás Gergely azt is elárulta, hogy eddig 185 ezren vették fel a harmadik oltást, ami minden helyszínen elérhető. Ha el is fogy az oltóanyag, napokon belül új időpontot adnak.

Összesen közel nyolcmillió vakcina áll rendelkezésre, azaz mindenkit be tudnak oltani harmadik oltással, de még a negyedikkel is. A készletek korlátlanok – fogalmazott a kancelláriaminiszter.

Újságírói kérdésre válaszolva aláhúzta, hogy a kormány nem számol lezárásokkal a következő járványhullám idején, mivel abban bíznak, hogy addigra az átoltottság olyan magas fokú lesz, hogy az elegendő védettséget jelent majd a megbetegedéssel szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék