Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2022. Május 24. 09:19, kedd | Belföld
Forrás: Infopapa.hu

Az ügyészség indítványozta a veszprémi gyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását

Az ügyészség indítványozta a veszprémi gyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását

A Veszprém Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a 25 éves férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint 2022. május 22-én reggel az egyik veszprémi üzemben több késszúrással kioltotta a szintén a cég alkalmazásában állt sértett életét.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és a sértett eltérő munkaterületen dolgoztak, közöttük nem volt személyes kapcsolat, ám a munkavégzés előtt, illetve azt követően az egymástól mintegy tizenöt méterre lévő öltözőkben cserélték át ruhájukat.

A gyanúsított 2022. május 22-én reggel röviddel hat óra előtt fejezte be a műszakját, átöltözött, majd miután kiment a kávégéphez, visszatért az öltözőbe, ott magához vett egy tizenhárom centiméter pengehosszúságú kést, és azzal a női öltözőbe indult, ahol a sértett éppen egyedül tartózkodott. Az elkövető a késsel az asszonyra támadt, aki segítségért kiáltott, ám mire azt egy munkatársuk meghallotta és a segítségére sietett, a gyanúsított már több szúrást ejtett a nő mellkasán. A sértett a szúrások okozta vérzés következtében elhunyt.

A férfi a biztonsági szolgálat felszólítása ellenére a gyár telephelyét elhagyta, a kést pedig egy kukába dobta. A zavartan viselkedő elkövetőt a rendőrség végül egy közeli buszmegállóban fogta el.

Az ügyészség a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt egy hónapra indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírójánál.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 27. 18:13, hétfő | Belföld

A terézvárosi házomlás súlyos sérültje a Budapesti Operettszínház egyik táncosa

Súlyosan megsérült a terézvárosi házomlásban a Budapesti Operettszínház egyik táncművésze, aki éppen munkahelyére tartott - közölte a teátrum hétfőn az MTI-vel.

2022. Június 27. 17:03, hétfő | Belföld

Szijjártó: komoly kihívások előtt áll az európai gazdaság és az autóipar is

Ahogy az európai gazdaság egésze, úgy az európai autóipar is komoly kihívások előtt áll a következő időszakban - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter hétfői Facebook-bejegyzésében.

2022. Június 27. 14:09, hétfő | Belföld

Többfelé is folytatódik a szúnyoggyérítés

A következő napokban Budapest nyolc kerületében, valamint tíz Borsod-Abaúj-Zemplén és 128 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen gyérítik a szúnyogokat

2022. Június 27. 13:08, hétfő | Belföld

Egy rablógyilkos rágyújtotta a lakást az őt tetten érő idős asszonyra

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 35 éves férfi ellen többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt, aki 2021 szeptemberében bemászott az általa korábbról ismert idős nő lakásába.