Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2022. Október 25. 11:27, kedd | PR
Forrás: x

3 meglepő tény az online kaszinózásról

3 meglepő tény az online kaszinózásról

Az elmúlt néhány évben az online kaszinók Magyarországon is berobbantak a köztudatba.

Egyre több internetes szerencsejáték-oldal hirdetéseivel találkozhatunk, melyek gyakran ingyenes pörgetéseket, máskor üdvözlő és befizetés nélküli bónuszokat kínálnak. Az internetkapcsolat-sebességek gyors növekedésének és az asztali számítógépek folyamatosan fejlődő teljesítményének köszönhetően a kaszinó online játékok ma már alig emlékeztetnek azokra a címekre, amelyek a korai felületeken voltak elérhetők. A 3D-s grafika, a realisztikus hanghatások ma már minden nyerőgépnél alapkövetelménynek számítanak, de említhetnénk akár az élő játékokat is, amelyek a lehető legélethűbb kaszinóélményt nyújtják a felhasználóknak. Mivel hazánkban is egyre népszerűbbek az online kaszinók, úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy összegyűjtsünk néhány érdekes tényt és statisztikát az online kaszinókról, illetve azok felhasználóiról.

Az internetet használók 11%-a játszik online kaszinókban

A világon ma már több milliárd ember rendelkezik internetkapcsolattal, és mivel ezek sebessége napról napra nő, talán nem is olyan meglepő, hogy egyre többen használják a világhálót kikapcsolódás és szórakozás céljából. Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint ma már az internetet használók 11%-a játszik valamilyen online kaszinóban, és ez Magyarországon is egyre inkább érezhető. Ez egyébként világviszonylatban azt jelenti, hogy több száz millió játékos nyitja meg rendszeresen kedvenc nyerőgépét, élő vagy asztali játékát. Természetesen nem mindenki játszik valódi pénzben, sokan csak ingyenes zsetonokkal vesznek részt a játékban, de ez a szám is jól mutatja, hogy milyen átalakuláson megy keresztül napjainkban a szerencsejáték-ipar.

Az online kaszinók sokkal népszerűbbek a férfiak körében

Az online kaszinók mindenki számára elérhetők, aki betöltötte a törvényben előírt, a szerencsejátékban való részvételhez szükséges korhatárt. A netes szerencsejáték-oldalon vallástól, bőrszíntől és nemtől függetlenül bárki regisztrálhat: itt mindenki egyenlő, és csak a szerencsén múlik, hogy ki viszi haza a jackpotot. Ennek fényében talán kissé meglepő, hogy a hagyományos kaszinókhoz hasonlóan a virtuális térben is sokkal inkább a férfiakra jellemző, hogy ezt a szórakozást választják maguknak. Egy felmérés szerint jelentős különbségek vannak a használati szokásokban a nemek között: egy kaszinó onlinefelhasználótábora 84%-ban férfiakból áll, és a játékosok csupán 16%-a nő. Természetesen nem lehet ezt a statisztikát ráhúzni mindegyik játékkategóriára, hiszen míg a nyerőgépek a nők körében is rendkívül népszerűek, az asztali játékok többségével inkább férfiak játszanak. Noha a „gyengébbik nem” képviselői még nem fedezték fel maguknak a szórakozás eme formáját, ez a közeljövőben valószínűleg meg fog változni.

A nyerőgépes játékok számítanak a legnépszerűbb kategóriának

Akármelyik online kaszinó felületén is regisztrálunk, azt láthatjuk, hogy a legnépszerűbb kategóriának a nyerőgépek, avagy slotok, vagy más néven félkarú rablók számítanak. A nyerőautomaták népszerűségének nem nehéz kitalálni az okát: a játékhoz nem kell elsajátítani bonyolult szabályokat, és stratégiák kidolgozására sincs szükség. Ráadásul a nyerőgépeken a felhasználók óriási nyereményekre csaphatnak le, gondoljunk például a jackpotos automatákra, ahol bármikor esélyünk van arra, hogy akár több tízezer dolláros egyenleggel távozzunk az adott játékból. De bizonyára a játékok sokszínűsége miatt is ilyen közkedveltek a slotok, hiszen ma már az sem ritka, hogy egy menő kaszinó kínálatában akár 4–5 ezer különböző tematikájú gép közül válogathatunk, amelyek funkciókban és RTP-értékben is eltérnek egymástól. Bár az élő játékok is egyre népszerűbbek, és az asztali játékokat is sokan választják, a slotok dominanciáját nehéz lesz megtörni.

Végszó

Akár női, akár férfi felhasználó vagy, ma már Magyarországon is rengeteg lehetőséged van arra, hogy kipróbálj egy nyerőgépet, egy asztali vagy egy élő játékot, de akár sportfogadásban is részt vehetsz, egy a lényeg: ne felejts el a nyereményeid után adózni. Bár már most is az internetezők 11%-a játszik rendszeresen valamilyen kaszinójátékkal, úgy véljük, hogy ez a szám a közeljövőben Magyarországon is rendkívül gyorsan fog nőni, ám ezzel végül a felhasználók járnak jól, hiszen a hatalmas versenynek köszönhetően egyre minőségibb és korszerűbb oldalak jelennek meg a virtuális térben, és a játékok szempontjából sem panaszkodhatunk.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 26. 08:48, szombat | PR

Határidőre készül el a kórház felújítása , bővítése

Ütemterv szerint halad a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Sürgősségi és Baleseti Osztályának felújítása és bővítése.

2022. November 25. 09:57, péntek | PR

K&H: hogyan érdemes kihasználni a Black Friday-akciókat?

Sok gyereket elcsábítanak a boltok által meghirdetett Black Friday-akciók, azonban a fiatalok kívánságlistáin szereplő legtöbb termék a megugró infláció miatt idén jóval drágább, mint korábban.

2022. November 23. 14:30, szerda | PR

Igazi páros ÉNIDŐ Noszvajon

Győrfi Pálnak és Salgó Adriennek három kisgyermeke van, úgyhogy meglehetősen ritkán adatik meg nekik az intim hétvége lehetősége.

2022. November 22. 11:24, kedd | PR

6 tipp, hogy télen is elég vitaminhoz jusson a szervezetünk

A hideg hónapokban a szervezetünk sokkal nagyobb terhelésnek van kitéve, mint az év többi szakában.