Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Április 24. 16:31, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Rákattintott egy ismeretlen linkre a Pápa környéki nő, 1 millió forintja bánta

Rákattintott egy ismeretlen linkre a Pápa környéki nő, 1 millió forintja bánta

Egy Pápához közeli kistelepülésen élő nő táskát hirdetett eladásra az interneten. Nemsokára el is kelt a termék, és a „segítőkész” vevő még azt is vállalta, hogy elintézi a szállítást. Meg is érkezett egy ímél, úgy tűnt, az egyik legismertebb hazai futárcégtől, azonban a feladó email címe a noti_reply41253@icloud.com volt. Rá kellett kattintani egy sárga linkre – sőt, ebben egy Szófia nevű elektronikus titkárnő is segítette az eladót, végigvezetve őt, hogy mit is kell tennie. A sértettnek nem tűnt fel a fura ímélcím, rákattintott a linkre, és sajnos megadta netbankja azonosítóját is. Jelszavát ugyan már nem adta meg, de mégis azt vette észre, hogy számlájáról átutaltak közel 1 millió forintot egy ismeretlen bankszámlára.

Az ügyben csalás miatt nyomoz a Pápai Rendőrkapitányság.

Ne feledje, soha ne kattintson ismeretlen linkre, főleg ne internetes vásárlás kapcsán kapott üzenetekben lévőkre! Mindig figyeljen rá, hogy milyen ímélcímről kap értesítést, ha gyanúsnak tűnik, ne nyissa meg, mert valószínűleg csalók küldték!

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Címkék: online csalás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.