Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

A politikus köszöntötte a jelenlévőket, hozzátéve, még ennél is többen lennének, ha 2024 Magyarországán ne dolgozna a felülről gerjesztett félelem, és nem kellene retorziótól tartaniuk azoknak, akik kilátogatnak a TISZA párt demonstrációjára.

Üdvözölte a "helyi propaganda, helyi televízió" képviselőit. "Orbán Viktor öt év alatt 1309 milliárd forintot költött propagandára, mások lejáratására, ellehetetlenítésére, ellenségképek kreálására" - fogalmazott hozzátéve, "hazudnak reggel, délben, meg este".

Magyar Péter ezt követően a helyi ügyeket taglalta, előzetesen ugyanis egyeztetett olyan helyiekkel, akik informálták a pápai viszonyokról. Pápát egy csodálatos adottságú városnak, a magyar reformátusság egyik fellegvárának nevezte.

- Beszélt a helyi egészségügy helyzetéről, házi- és gyermekorvosi körzetek összevonásáról, hosszú várólistákról és hiányos ellátásról.

- Szerinte a fiataloknak Pápán nincs színvonalas szórakozási lehetőségük.

- Mint mondta, itt is a közétkeztetés egyre silányabb, jellemzően NER-es cégek kezében van az ellátás.

- Beszélt a kormánnyal nem szimpatizáló dolgozók elbocsátásáról a helyi művelődési központból.

- Feltette a kérdést, hogy terveznek e Pápán akkumulátorgyárat építeni?

- Szólt a vendégmunkás-helyzetről. Mint mondta, miközben fél millió magyar él külföldön, addig itthon vendégmunkások dolgoznak, szorítják ki a magyar munkaerőt.

- A magyar vidékről elmondta: 2010-ben 750 ezer családi gazdálkodó volt a magyar vidéken, 17 ezer milliárd agrártámogatás után ma 250 ezer van. Tele vannak a polcok külföldi élelmiszerrel, miközben a magyar agrárium és élelmiszeripar termékeit alig-alig látni külföldön.

- Pápán postákat zárt be a "családbarát kormány", az idősek alig tudnak eljutni a belvárosba, "alapvető szolgáltatásokat szüntetnek meg" - mondta.

- "Ha a TISZA párt bizalmat kap, akkor június 9-én beverünk egy vastag szöget a NER koporsójába, ám ez nem lesz könnyű és rövid harc" - fogalmazott.

- A családbarát kormány 14 év nem nyúlt a családi pótlékhoz - hangsúlyozta.

Hazánk és az európai unió viszonyáról beszélt, és az elmúlt 20 év Gyurcsány-Orbán tengely elkótyavetyélt milliárdjairól szólt. Mint mondta, 40 ezer milliárd forint EU-s pénz érkezett eddig az országba, amely húszezresekben összerakva a Holdig érne, vásárlóértékben pedig megegyezik azzal a pénzmennyiséggel, amelyből a második világháborút követően újjáépítették a porrá bombázott Németországot és azt Európa vezető hatalmává tették. – Ez a pénz nem látszik a pápai Fő térről, az oktatási intézményekben, a szociális szférában, a bérekben és nyugdíjakban, de ott van a magántőke-alapokban, jachtokban, kastélyokban, hotelekben, off-shore számlákban, irodaházakban, a hatalom családi és haveri köreiben. Pedig ez a mi pénzünk – hangsúlyozta.

Visszautasította azokat a vádakat, hogy háborúpárti lenne, majd lejátszott egy hangfelvételt Orbán Viktortól 2007-ből, amelyen elmondja, hogy mit kell tennie azoknak a harmadik világbeli kormányoknak, amelyek lopnak, csalnak hazudnak: háborúval kell riogatni az embereket, és ha az ellenzéket sikerül betolni a háborúpárti táborba, akkor bármit megtehet a kormány, bizalmat fognak szavazni neki. Hozzátette, míg Magyarországon 2 éve háborús vészhelyzet van, addig az embereket arról sem tájékoztatják, hogy hol vannak óvóhelyek Pápán.

"Napról-napra többen vagyunk" - fogalmazott: a TISZA párt bő két hét alatt már 24-26 százalékon mérik a közvéleménykutatók, a Fidesz egymillió kétszázezer szavazót veszített el a 2022-es választás óta, ebből 600 ezret az elmúlt két hónapban. A Medián pedig kimutatta, hogy a 18 és 29 éves korosztályban pontosan háromszor annyi támogatója van TISZA pártnak, mint a Fidesznek”.

Elmondta: kihívta vitára Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet, akit a "kék Fidesz" vezetőjének nevezett, akik azonban Deutch Tamást és Dobrev Klárát küldték el maguk helyett. Hozzátette, ezt a lehetőséget is megragadja és a köztelevízió élő adásban fog velük vitatkozni.

Magyar Péter arra kérte a jelenlévőket, hogy “vigyék el mindenhova a változás, a remény és a hit üzenetét, azt, hogy van alternatíva”. – 20 év Orbán és Gyurcsány után, létezhet európai jövő, egy teljesen más Magyarország – fogalmazott Magyar Péter, majd mindenkit a budapesti Hősök terére invitált, június 8-ra, ahol a rendszerváltás óta megtartott legnagyobb tüntetést kívánja megszervezni.

A rendezvény a jelenlévők hozzászólásaival és kérdéseivel zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.

2024. Május 16. 06:34, csütörtök | Helyi

Molnár István szerint 2011 óta hanyatlik a város

A független polgármesterjelölt szerint 2011 óta hanyatlik Pápa városa, amelyet az az önkormányzati dokumentum is alátámaszt, melyet Unger Tamás programjuknak tekint.

2024. Május 15. 18:28, szerda | Helyi

Jövő nemzedéke program - A fiatalok Pápán tartását célozza Grőber Attila második programcsomagja

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint ha nem lép ezen a területen a következő polgármester, akkor öt év múlva már csak 25 ezer pápairól beszélhetünk.