Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Április 26. 11:37, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új gyártóüzem épülhet a Pápai Ipari Parkban

Új gyártóüzem épülhet a Pápai Ipari Parkban

A pápai önkormányzat 24 hektáros területet értékesít, ahol hamarosan olyan termelő kapacitás fog létesülni, amely Pápát és környékét, de az egész nemzetgazdaságot szolgálni fogja.

Mindezt Áldozó Tamás polgármester jelentette be 23. Pápai Agrárexo nyitóünnepségén.

A pápai önkormányzat a Chi Fu Central Europe Kft.-vel készül adás-vételi szerződést kötni. A cégadatok szerint a cég ügyvezetője Frank Liu tajvani üzletember, aki nem ismeretlen a pápaiak számára, ugyanis szintén ő az ügyvezetője annak a TANO Commerce Kft.-nek, amely 2016-ban megvásárolta a Pápai Húst.

- Az ingatlan megállapított ára 720 millió forint, az ÁFÁ-t a cég közvetlenül a Magyar Államnak fizeti be, s a visszamaradó 570 millió forint nettó vételárból 285 milliót a szerződés megkötésekor fizeti meg a városnak, a többit pedig 10 évi részletben. Az első részletet 2020-ban, az utolsót 2029-ben teljesíti - közölte, hozzátéve, a Chi Fu Central Europe Kft. a Pápai Hús Kft. tulajdonosa, amely azért vásárolta meg a földterületet, hogy a Pápai Hús üzemet kitelepítse az ipari parkba 5 éven belül. Mint megtudtuk, ez a befektetői csoport vásárolta meg a volt lengyelpiac területét is. Áldozó Tamás kiemelte, a most megfizetendő 285 millió forint a költségvetésben nem tervezett bevétel, ez az összeg és a további ingatlanértékesítésekből származó bevételek hosszú távú fejlesztési célokat szolgálnak majd, a folyó kiadásokra nem kívánják felhasználni - idézi a városvezetőt a Pápa-ma.hu.

A húsgyár költözése már évtizedek óta téma a városban és több cégvezetés is tervezte egy új gyár felépítését, hiszen a mai kor termelékenységi elvárásainak nagyon nehezen tud megfelelni a jelenlegi struktúra, az elmúlt évek több milliárdos befektetéseinek ellenére is. De számos egyéb szempontból is ideális lenne a gyár költözése, mely a jelek szerint most elérhető közelségbe kerülhet.

„Beleszeretett Magyarországba”

A befektető 2016-os hazánkba csábítása állítólag Székely Leventének, Magyarország volt tajvani nagykövetének köszönhető. A történet szerint a diplomata 2014-ben elérte, hogy Frank Liu ellátogasson hozzánk, aki aztán beleszeretett Magyarországba.

A fotó illusztráció (veol.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.