Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Március 23. 09:54, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Tűzifaként, rászoruló csakádokhoz kerülnek a Borsosgyőrön kivágásra kerülő fák

Tűzifaként, rászoruló csakádokhoz kerülnek a Borsosgyőrön kivágásra kerülő fák

A Városgondnokság munkatársai megkezdték az út menti túlnőtt, beteg fák kivágását.

Bakó Istvántól, a társaság igazgatójától megtuduk, jelenleg olyan fák kivágásán, ágazásán dolgoznak, amelyek nincsenek túlságosan közel a vezetékekhez és nem szükséges a munkálatokhoz áramszünet. Március 27-én az áramszolgáltatóval egyeztetve áramszünet lesz a településen, ekkor nagy erőkkel, a tűzoltóság segítségével végzik a fák gallyazását, kivágását. A kivágott fákat kuglizzák, majd a Városgondnokság telephelyére szállítják, az ágakat pedig depózzák és később ledarálják.

- A kitermelt famennyiséget családsegítő szolgálaton keresztül rászoruló családokhoz fogjuk eljuttatni - tudtuk meg Unger Tamástól a helyszínen. Az alpolgármester azt mondta, olyan fákat fognak ültetni a kivágottak helyére, amelyek méretükben és formájukban is beleillenek a környezetbe és kezelésük is sokkal kisebb problémát jelent. A cél az, hogy átláthatóbb és egységesebb településkép alakuljon ki.

A kivágott fák helyett facsemetéket ültetnek április végéig. Bakó István elmondta, tájépítő kertészmérnökkel egyeztetve választják ki a megfelelő fafajtát és a fasor helyét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.

2024. Április 13. 14:00, szombat | Helyi

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Pápa 800 éves történelmének jelképei lehetnének a belvárosi közlék, mai állapotuk azonban sokkal inkább arról árulkodik, mennyire nem becsülik ezeket a kis utcácskákat sem a városlakók, sem pedig a városvezetés - vélik a civilek.

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.

2024. Április 12. 13:48, péntek | Helyi

A kínai üzletek számíthatnak NAV ellenőrzésre Pápán