Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 07. 07:40, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai RK.

Többen nem használták a biztonsági övet az ünnepek alatt

Többen nem használták a biztonsági övet az ünnepek alatt

A pápai rendőrök a passzív biztonsági rendszerek használatának ellenőrzésére fókuszáltak a húsvéti hétvégén. A szabálykövető sofőrök és utasok ajándékot kaptak.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2021. április 2-án 0 órától 2021. április 5-én 24 óráig a járművel közlekedők közül összesen 17 személlyel szemben a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírságot szabtak ki, míg 2 sofőrrel szemben helyszíni bírságot alkalmaztak, mert gyermeküket nem gyermekbiztonsági rendszerben szállították.

A fenti időszakban a rendőrök egy olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akinél felmerült az ittasság gyanúja. A 36 éves putnoki sofőrt a körzeti megbízottak Lovászpatonán igazoltatták 2021. április 5-én. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt jelzett, ezért további mintavétel céljából előállították. Ellene büntetőeljárás indult.

A pápai rendőrök húsvét vasárnap és hétfőn láthatóságot segítő eszközökkel jutalmazták azokat a járművezetőket és utasaikat, akik közlekedésük során a szabályoknak megfelelően használták a passzív biztonsági eszközöket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.