Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 19. 12:56, szerda | Helyi
Forrás: InfoPápa, Pápa-ma

Tejautomata a Tarczyban

Tejautomata a Tarczyban

Az automatát a PÁNKE aláírásgyűjtése miatt és igényfelmérés céljából helyezték ki. Az aláírásgyűjtő íveket az önkormányzat visszaküldte a feladónak!

Mint ismeretes, a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete közel kétezer aláírást gyűjtött össze az iskolatej program folytatásáért. Az aláírásgyűjtő íveket Krasztel Lászlóné, a PÁNKE elnöke szeptember 29-én adta át Dr. Áldozó Tamás polgármesternek. A ma reggeli tejautomata átadás kapcsán szervezett sajtótájékoztatón a polgármester a sajtó kérdésére elmondta, hogy az aláírásgyűjtő íveket visszaküldték az egyesületnek, mivel nem voltak meggyőződve arról, hogy a szervezet az aláírásgyűjtéshez kikérte az adatvédelmi ombudsman engedélyét, illetve abban sem, hogy a petíciót aláírók tudatában voltak annak, hogy az ívek az önkormányzathoz kerülnek. Áldozó Tamás hangsúlyozta, az aláírások egyharmada a lakcím alapján nem is Pápáról származik, hanem nagy számban a környékbeli településekről.

Krasztel Lászlóné, a PÁNKE elnöke kérdésünkre elmondta, hogy az aláírásgyűjtő íveken fel volt tüntetve, hogy az íveket át fogják adni a pápai önkormányzatnak, illetve hogy az aláírók közül körülbelül 1500-an pápai lakcímet adtak meg, de a többi aláíró nagy része is a városba járatja gyermekét. A PÁNKE rövidesen hivatalosan is reagál a polgármester által elmondottakra.

Áldozó Tamás elmondása szerint a tejadagoló automatát azért a Tarczy iskolában helyezték el, mivel ebben a körzetben él a legtöbb hátrányos helyzetű gyermek. Az automata pontos statisztikai adatokat gyűjt arra vonatkozólag, hogy hányan veszik igénybe a szolgáltatást. Az adagoló 20 forintért cserébe ad tejet. Amennyiben megfelelő igény mutatkozik a tejfogyasztásra, úgy legkésőbb a következő évtől minden általános iskolában elhelyeznek egy-egy tejadagoló automatát.

A kép illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.