Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Május 20. 16:34, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápai tűzoltó nyerte az országos vadászversenyt

Pápai tűzoltó nyerte az országos vadászversenyt

Május 14-én és 15-én tartották meg az ötödik országos korongvadász- és vadászversenyt Győr-Moson-Sopron megyében, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. ravazdi erdészetének területén.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett viadalra az ország minden részéből érkeztek sportvadászok és sportlövők, csaknem hatvanan, köztük néhány nő is volt.

A verseny kedd délután regisztrációval kezdődött, majd az úgynevezett golyós verseny következett, amelynek során vadászfegyvernek minősített puskával lőhettek céltáblára az egyéniben induló versenyzők. Öt lövést adhattak le a különböző távolságokra elhelyezett, egész alakos zerge, illetve ülő róka alakra. A vadászoknak biztos kézre és éles látásra volt szükségük, helyzetüket ugyanis még az időjárás is nehezítette, nem kímélte az eső és a szél a versenyzőket.

Szerdán a korongvadászverseny valamivel jobb időjárási viszonyok mellett kezdődött, de dél körül ismét eleredt az eső. Az elmúlt évekhez hasonlóan több kategóriában indulhattak a versenyzők: hagyományosan egyéni korongvadász kategóriában, illetve e számban háromfős csapatként is. A sörétes verseny során a sportolók négy pályán összesen száz korongot vehettek célba. Veszprém megyéből hárman indultak a megmérettetésen, valamennyien a vadászverseny versenyszámban. Az eredmények összesítését követően indulóink előkelő helyen szerepeltek.

A vadászverseny kategória helyezettjei:

1. Veszeli Tamás tűzoltó főhadnagy (Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)
2. Kéri Attila
3. Elek Dénes

Megyénk további versenyzői is a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói: Istenes László tűzoltó főtörzsőrmester, aki hetedik helyen végzett, valamint Varga Krisztián tűzoltó főtörzsőrmester, aki pedig a tizenötödik helyen zárt.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya gratulál a sikeres szerepléshez!

Fotó: Varga Krisztián

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.