Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Március 23. 15:57, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápa környéki utak felújítását kezdték meg

Pápa környéki utak felújítását kezdték meg

Megkezdődtek a kivitelezési munkálatok, nyárra több Pápa környéki út épül újjá teljes körűen.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő Dákán mutatta be, mely útszakaszokról van szó. Beszámolt arról, hogy 2014-17 között 30 kilométer út újult meg Pápa környékén, 3,5 milliárd forintból. Az idén induló útfelújítások során - részben a Területi és Településfejlesztési Operatív Programból, részben pedig állami forrásból - szintén 3,5 milliárd forint értékben, 31 kilométernyi útszakaszt építenek újjá - mondta el az országgyűlési képviselő.

Az útpadka felmarásával kezdődtek meg a munkálatok

Végh József, Dáka polgármestere örömét fejezte ki a települést is érintő útfelújítás kapcsán. Mint mondta, a jelenlegi út 1980-ban készült el, azóta csak állagmegóvást végeztek a burkolaton. Az utóbbi évek nagy kamionforgalma, mely az ugodi bányából a környékbeli útfelújításokhoz szállította az alapanyagot, nagy mértékben rontott az út állapotán - mondta el a település első embere.

A pápai elkerülő úttól Dáka végéig 5 kilométer hosszan épül újjá az út, kül- és belterületeken egyaránt. A régi burkolatot felmarják, majd úgynevezett remix eljárással újrahasznosítják az új burkolathoz, melyet két-három rétegben készítenek el. A szakaszon található nyolc buszmegállót és a hozzá tartozó peront is újjáépítik, teljes körűen felújítják a dákai vízfolyás és a Kis-Séd-patak hídját, az átereszeket pedig megtisztítják. Tartós burkolati jelek kerülnek felfestésre és a jelzőtáblákat is kicserélik. A beruházás összköltsége meghaladja az 500 millió forintot. Az építkezés idején szakaszosan, fél pályás útlezárásra kell számítani, jelzőlámpás irányítás mellett.

A Vaszari úton is megkezdődött a kivitelezés

A fenti útfelújításon túl Pápa közvetlen környékén újjáépül a Nagygyimót és Pápa közötti szakasz, illetve a Vaszari út Bázisrepülőtérig tartó szakasza. A térségben Noszlop környékén, Bakonybél és Bakonykoppány között, illetve Bakonyszentkirály térségében újul meg egy-egy útszakasz - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.