Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. December 17. 17:21, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nehéz sorsú családokat ajándékozott meg az OTP Ingatlanpont pápai irodájának csapata

Nehéz sorsú családokat ajándékozott meg az OTP Ingatlanpont pápai irodájának csapata

Az iroda munkatársai összesen mintegy 400 ezer forint értékben vásároltak ajándékokat, hogy szebbét tegyék olyanok karácsonyát, akik nem tudják meglepni gyermekeiket az ünnep alkalmából.

A belvárosi ingatlan- és hitelközvetítő iroda munkatársai 28 cipősdobozt állítottak össze - csatlakozva a Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézményének Család- és Gyermekjóléti Központjának akciójához - és további két hátrányos helyzetű családnak ajándékoztak, nagy értékben.

Salamon Judit, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője köszönetet mondott az iroda dolgozóina. Megtudtuk tőle, hogy cipősdoboz akciójuk során 68 ajándékcsomagot gyűjtöttek eddig össze, amelyek pápai és környékbeli családokhoz fognak kerülni. Hozzátette, ehhez nagy mértékben hozzájárult az Ingatlanpont felajánlása, amelynek összértéke 150 ezer forint.

Az iroda - a Család- és Gyermekjóléti Központtal együttműködve - két olyan családot választott ki, akik kiemelten rászorulnak a segítségre. A megajándékozott 2-2 lányt nagymamájuk egyedül neveli. A Tarczy iskola 7. és 8. osztályos tanulói, Eszter és Kinga kerékpárját a közelmúltban lopták el. A nagymama sajnos nem engedheti meg magának, hogy újat vásároljon nekik, most az OTP Ingatlanpont munkatársainak köszönhetően két vadonat új bringát tehetnek a karácsonyfa alá.

A másik családban két kisebb lányt, Bernadettet és Henriettát szintén egyedül neveli nagymamájuk, aki könnyeivel küzdve mondott köszönetet az ajándékokért, hiszen nem teheti meg, hogy ilyen értékes játékokat vásároljon a lányoknak. Bernadett egy játékkonzolt, Henrietta pedig egy játékokból és ruhákból összeállított ajándékcsomagott kapott.

Az ingatlaniroda munkatársai, lévén, hogy ingyenes tanácsodással is várják az érdeklődőket, gyakran találkoznak nehezebb sorsú családokkal. Az iroda hét dolgozója közösen fogalmazta meg azt a szándékot, hogy lehetőségeikhez mérten segítsenek olyanoknak az ünnep közeledtével, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy ajándékokkal lepjék meg a gyermekeket. Az iroda munkatársaitól megtudtuk, az akciót hagyományteremtő szándékkal hozták létre, nemcsak karácsonykor, de az év egyéb ünnepeikor is szeretnének hasonló jótékonysági akciót szervezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.