Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Szeptember 16. 18:11, vasárnap | Helyi
Forrás: PÁNKE

„Minden gyermek egyformán fontos.”

„Minden gyermek egyformán fontos.”

A PÁNKE ismét gondolt a gyermekekre és a Gyermekek Világnapjára

A Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete tagjai második éve vesznek részt a Gyermekek Világnapja alkalmából szervezett akcióban, hogy felhívják a figyelmet a gyermekek kiszolgáltatottságára és védelmezésük szükségességére. Pápa kedvelt sétáló utcájában, a Kossuth utcán állították meg az arra járó gyerekeket, hogy egy-egy kis ajándékcsomaggal, lufival kedveskedjenek nekik, az érdeklődő szülőket pedig tájékoztatták az esemény okáról, a gyermekek jogairól, illetve az Egyesület tevékenységéről. A 110 darab ajándékcsomag - melyek mindegyike egy-egy apró játékot és egy-egy édességet is tartalmazott - gyorsan elfogyott, a megajándékozott gyerekek nagyon örültek a figyelmességnek. A PÁNKE tagjai ezután egy zsák játékot adtak át a Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályának is, hogy lehetőség szerint könnyítsenek a kis betegek bent tartózkodás okozta szorongásán és félelmein.


Az ajándékok részben a PÁNKE saját költségvetéséből, illetve a tagok adományaiból, részben pedig civil összefogásból adódtak össze. Két pápai cég engedélyezte, hogy a PÁNKE játékgyűjtést indítson a dolgozók körében, a rendezvény megvalósítása érdekében. Ezúton is köszönjük ezt a pozitív hozzáállást, és mindazok segítségét, akik bármilyen aprósággal hozzájárultak, hogy oly sok mosoly rajzolódjon a gyermekek arcára.

„... És ijesztő volt odalentről,
hogy olyan nagyok a nagyok,
hogy mindent tudnak és erősek
s én gyönge és kicsi vagyok.
Minden lenézett, megalázott,
és hórihorgas vágy emelt
-föl! föl!- mint az első hajóst, ki
az egek felé szárnyra kelt. …”
Szabó Lőrinc: Lóci óriás lesz
részlet

„1954 óta az UNICEF kezdeményezésére szeptember 20-án tartjuk A GYERMEKEK VILÁGNAPJÁT, elsősorban a fejlődő országok gyermekeinek támogatására. E napon felhívást intéznek a világ országaihoz annak érdekében, hogy támogassák és védelmezzék a gyermekek 1959. évi ENSZ-deklarációban megfogalmazott jogait.”

Krasztel Lászlóné elnök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott