Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 01. 15:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megnevezte polgármester-jelöltjét a Fidesz-KDNP

Megnevezte polgármester-jelöltjét a Fidesz-KDNP

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester tartottak sajtótájékoztatót ma délelőtt a Fidesz pápai irodájában, amelyen megnevezték az októberi önkormányzati választáson induló jelöltet.

Kovács Zoltán elmondta, a korábbi megmérettetéseken jól szerepeltek a Fidesz jelöltjei, amely reményt keltő az őszi választásokra nézve, ugyanakkor megjegyezte, ez önmagában nem elégséges a sikerhez, többek között az is kell, hogy megbízható, tapasztalt, koncepcióval rendelkező városvezetőt indítsanak. Ezeknek az erényeknek a birtokában van dr. Áldozó Tamás, akinek a támogatásáról egyhangúlag döntöttek – mondta el a képviselő hozzátéve, bízik abban, hogy az a fejlődés, amely Pápán is tapasztalható, a következő öt évben Áldozó Tamás vezetésével folytatódhat a városban. Kovács Zoltán elmondta, Áldozó Tamást jó vezetőnek tartja, igaz pápainak, aki képes az együttműködésre és mindig a város érdekeit képviseli. A képviselő szerint intenzív kampány várható ősszel, melyben számít az aktivisták kitartó munkájára.

Áldozó Tamás elsőként megköszönte a Fidesz pápai csoportjának és a Fidesz döntéshozó szerveinek a támogatást, valamint Kovács Zoltánnak az elmúlt 25 évben elvégzett közös munkát. Azt mondta, hogy a gazdasági válságot követően a város jól élt az adódó lehetőségekkel, mára a helyi gazdaság lényegesen megerősödött, gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség, a pápai háztartások jövedelme meghaladja az országos átlagot, a város adóbevételei pedig nőttek. Mint mondta, ehhez a fejlődéshez szükség volt a kormányzat támogatására is, melyre a jövőben is számít Pápa városa. Megemlítette a pápai hús megmenekülése kapcsán nyújtott kormányzati segítséget, a Termálvízhasznosító Zrt. hitelmentesítését, a volt Vasas sporttelep megvásárlását, továbbá az útfelújítások támogatását.

A jövőbeni tervekkel kapcsolatban a városvezető elmondta, a nemrégiben elnyert uniós támogatások felhasználását követően egy korszak le fog zárulni Pápa életében, de egy új veszi majd kezdetét. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői, szakértői megalkották az új városfejlesztési program koncepcióját, amely az Esterházy 2035 nevet kapta. A program részleteit a későbbiekben mutatják be a nyilvánosságnak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Fidesz-KDNP pártszövetség önkormányzati képviselőjelöltjeit a közeljövőben mutatják be. Áldozó Tamás annyit elárult, hogy több körzetben is változás fog következni és új, saját hivatásukban sikeres arcok fognak indulni.

Azzal a pletykával kapcsolatban, mely szerint Kovács Zoltán indulna ismét polgármesternek, Áldozó Tamás elmondta, ez soha nem volt valóságos forgatókönyv. Kovács Zoltán hozzátette, majdnem 100 százalékos nagyságrendben dőlt el a jelölt személy, ráadásul 2014 óta az országgyűlési képviselőség és a polgármesterség összeférhetetlen, már csak ezért sem volt ennek valóság alapja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.