Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Január 27. 10:47, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdték a pápai idősotthonok lakóinak a beoltását

Megkezdték a pápai idősotthonok lakóinak a beoltását

A mai napon megkezdték az Egyesített Szociális Intézmény három telephelyén a koronavírus vakcina beadását.

Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője elmondta, kedden kora délután érkezett hozzájuk értesítés a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségétől, hogy szerdán megkezdődhet a pápai intézményben is a védőoltások beadása. - A mai napon reggel a Barát utcai részlegen kezdődött meg a vakcinák beadása, ezt követően a Teveli úti otthonban, a holnapi napon pedig a Vörösmarty utcai otthonházban folytatódik az oltás. A felmért igények szerint egyszerre zajlik a lakók és a dolgozók beoltása is - mondta el az intézményvezető, hozzátéve, valamennyi telephelyen pozitív volt a dolgozók, a lakók és hozzátartozóik hozzáállása is a védőoltáshoz, az előzőleg elvégzett igényfelméréseken.

Ennek ellenére csak a Vörösmarty otthonban lehet szó csaknem 100 százalékos oltottságról, mivel a többi telephelyet érintette a vírus az elmúlt három hónapban, ezért azok, akik ebben az időszakban estek át a betegségen, későbbi időpontban kaphatják meg a vakcinát, a Barát utca 4-6. részlegen pedig jelenleg is van pozitív eset, így ott senki nem kaphat most oltást.

- Nagyon vártuk már az oltást, de mivel intézményünk több telephelyen működik, így nem tartoztunk a 100 fölötti intézmények közé, hiába 157 az összes bentlakásos férőhelyünk, mert csak a telephelyek működési engedélye által meghatározott férőhelyek szerint kaptunk besorolást. Nagyon bízunk az oltások védőhatásában, amelynek köszönhetően talán ez az év már sokkal kedvezőbben alakul minden ellátott dolgozó és hozzátartozó tekintetében. Reméljük, hogy a védőoltások hatására mielőbb újra kinyithatjuk az otthonaink ajtaját - fogalmazott bizakodóan Szalainé Tihanyi Andrea, aki hozzátette, a Teveli otthonban elkezdték az üres férőhelyek kijelölését, a lakók az eljárásrendnek megfelelően kerülnek felvételre.

A védőoltások beadásában a pápai kórház munkatársai nyújtanak segítséget az intézménynek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.