Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Január 18. 16:03, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa Városi Televízió

Már az idén feltúrhatják a Kossuth utcát

Már az idén feltúrhatják a Kossuth utcát

Megkezdődött a város sétáló utcájának felújítását célzó projekt előkészítése, várhatóan az idei év második felében elindulhat a közműhálózat cseréjével a kivitelezés is.

Évtizedes vágya a pápaiknak, hogy a belvároshoz méltó burkolata legyen a Kossuth utcának, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint egy, a közelmúltban zajlott szavazás, amelyben a sétáló utca megújítását jelölték meg legsürgetőbb feladatnak a városlakók. A Pápa Városi Televízió beszámolója szerint a városvezetés arra törekszik a felújítás megtervezésekor, hogy a munkálatok mellett biztosított legyen az üzletek és a lakóházak megközelíthetősége.

A tervek szerint a felújítás a Kossuth utca Fő tér felőli szakaszán kezdődik majd meg. Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Kossuth utca burkolata alatt futó közművek cseréje szerepel a Pápai Vízmű gördülő fejlesztései között. Elsőként a szennyvíz és az ivóvíz vezetékek cseréjére fog sor kerülni, de egyéb közművek kiváltását is el fogják végezni, hogy az új burkolatot hosszú ideig lehetőleg ne kelljen megbontani.

Korábban már megjelentek látványtervek hírportálunkon is a felújítás utáni lehetséges utcaképről, ám ezek még módosulhatnak, a terveket szeretnék ugyanis megvitatni a lakossággal is. Egyelőre még kérdéses, hogy a Március 15. tér és a Rákóczi utca közötti szakasz miként újuljon meg, megmaradjon-e az autós közlekedés és a parkolás lehetősége, vagy például több fát ültessenek el az említett szakaszon.

Az önkormányzat 10 millió forintot különített el a Kossuth utca megújításának tervezésére az idei költségvetésben. A kivitelezés több 100 millió forintba fog kerülni, amelyre nem látszik, hogy külső forrást lehetne taláni, ezért várhatóan önkormányzati forrást kell majd elkülöníteni az építkezése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék