Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2018. Május 25. 12:01, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Két házba is betört a pápai férfi

Két házba is betört a pápai férfi

A pápai rendőrök elfogtak egy 30 éves helyi férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. május 14-én, majd 2018. május 17-én is bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint két kemeneshőgyészi családi házba törtek be az elmúlt napokban. Az ingatlanokból több mint egy millió forint értékben tulajdonítottak el berendezési tárgyakat. A pápai rendőrök adatgyűjtésének eredményeként 2018. május 23-án, délelőtt Pápán igazoltatták a feltételezett elkövetőt. A 30 éves pápai O. Zoltánt előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol a férfi beismerő vallomást tett. Gyanúsítotti kihallgatása alkalmával elmondta, hogy az első betörést 2018. május 3-án este követte el. A lakatlanul álló ház kapuján átmászott, majd a lakás bejárati ajtaját befeszítette és onnan többek között hűtőt, mosogatógépet, csillárt, fürdőszobai szerelvényeket, valamint fúrógépet, fűkaszát, láncfűrészt és két kerékpárt lopott el. Pár nap múlva egy másik kemeneshőgyészi ingatlanba is betört. Innen gáztűzhelyt és gázpalackot, láncfűrészt, szarvas agancsot és egy kerékpárt hozott el. A lopott tárgyakat vagy saját célra használta, vagy ismerősöknek, illetve a pápai használtcikk piacon adta el. A nyomozók 2018. május 23-án a gyanúsított otthonában, valamint kemeneshőgyészi és kemenesmagasi ingatlanokban is házkutatást tartottak, mely során több lopott tárgyat is lefoglaltak.

O. Zoltán ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.