Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Március 28. 09:43, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

Két éven át loptak a húsgyárból

Két éven át loptak a húsgyárból

A húsgyár két alkalmazottja több mint egymillió forintos kárt okozott a kft.-nek azzal, hogy rendszeresen loptak ki az üzemből egyebek mellett fűszereket és tisztítószereket.

Az eltulajdonított értékek jó része megkerült, a tettesek felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

A 27 éves J. László fűszerkimérőként dolgozott a Pápa Hús 1913 Kft.-nél, így jogosult volt bemenni a fűszer- és a tisztítószerraktárba. Nem volt pontos szabály arra, hogy a raktárba ki és milyen célból léphet be, továbbá az ellenőrzés is hiányos volt. A Pápához közeli egyik faluban élő vádlott még 2013-ban megállapodott a vállalatnál gépkocsivezetőként dolgozó 50 esztendős S. Sándorral, hogy az ellopott termékeket értékesítik, a pénzt pedig megosztják egymás között.
Noha vagyonőrök teljesítettek szolgálatot a portán, könnyen kijátszották őket. A portások ugyanis csak a kiszállított raklapok és kartonok számát ellenőrizték, tételesen nem nézték át az árut.

A lopott termékek útközben "leestek" a teherautóról, azaz J. László házának melléképületébe kerültek. A lopássorozat kezdete előtt J. László "piacot kutatott": felkereste ismerősét, a szomszédos megyében élő, 45 éves M. Tamást, aki állattartással foglalkozott. Utóbbi vádlott kapva kapott az olcsón felkínált szőlőcukron és rizsen, hiszen, ha ezekkel etette az állatait, gyorsabban híztak.
Közel két év leforgása alatt legkevesebb tíz alkalommal lopta meg a két gyári dolgozó a kft.-t, esetenként 30 ezer forint értékben. Kéthavi rendszerességgel adta tovább az árut J. László, amiért összesen 300 ezer forintot vett át, amit a pápai gépkocsivezetővel megosztott. A fűszerraktáros megkérte egy másik ismerősét arra, hogy egy szállítmányt vigyenek el utánfutóval az állattartóhoz. Csakhogy útközben igazoltatták őket a csornai rendőrök Szil községben. A huszonhat zsákban volt többek között szőlőcukor, pácsó, rizs, pirospaprika, amelyek összértéke meghaladta a 400 ezer forintot. Órákkal később a rendőrök házkutatást tartottak J. Lászlónál, ahol főleg tisztítószereket és -eszközöket foglaltak le 157 ezer forint értékben. A nyomozók útja innen S. Sándorhoz vezetett, akinek az otthonában 194 ezer forint értékben találtak például késeket, fűszereket, mosogatószereket, zacskókat és zsákokat, étolajat, 25 kilogramm szőlőcukrot, 20 kiló ipari mosóport. Az egymillió 57 ezer forintos kárból lefoglalással 757 ezer forintnyi megtérült. S. Sándor tavaly tavasszal 100 ezer forintot megtérített a kft.-nek.
A Pápai Járásbíróság J. Lászlót társtettesként folytatólagosan elkövetett lopás miatt másfél évi, S. Sándort egy év négy hónapra szóló börtönbüntetéssel sújtotta. Mindkettőjük büntetésének végrehajtását 2-2 évre felfüggesztették, ugyanakkor 100-100 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki rájuk. Az orgazdaság vétségét elkövető M. Tamást 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. Esetében 300 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el a bíróság. A törvényszék helyben hagyta a döntést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk