Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Április 13. 09:52, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Késsel sebesítette meg partnerét a pápai nő

Késsel sebesítette meg partnerét a pápai nő

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja a Veszprém Megyei Főügyészség azt az 53 éves pápai nőt, aki vitájuk közepette ittasan egy késsel sebesítette meg férfi ismerősét.

A vádirat szerint az egyaránt italozó életmódot folytató elkövető és sértett hosszú ideje ismerték egymást és alkalmi jelleggel szexuális kapcsolatban is álltak. A sértett szerette a vádlottat, s ezért gyakorta győzködte, hogy legyen az élettársa, amelyet a nő rendre visszautasított. Miután a nőnek élettársa volt, a sértett pedig a kapcsolatukat ellenző édesanyja közelében lakott, találkáikat egy ismerős házában bonyolították. Így történt ez 2018 augusztusában is, amikor a nő összeveszett az élettársával, s ezért a sértettel megbeszélték, hogy pár napot az üresen álló házban töltenek. Együttlétük alatt azonban többször veszekedtek, mivel a vádlott visszautasította, hogy kapcsolatukat komolyabbra fordítsák.

2018. augusztus 9-én reggel az asszony telefonon panaszkodott lányának, hogy amióta összeveszett az élettársával, se dohányra, se ennivalóra nincs pénze. Lánya ezért megkérte egy ismerősét, hogy vásároljon be az édesanyjának. A férfi, aki korábban maga is együtt élt a vádlottal, eleget tett a kérésnek, s dél körül megjelent a háznál. Zörgetésére azonban nem a nő, hanem a sértett jelent meg hiányos öltözetben, ami felháborította a férfit, s közölte, hogy a csomagot nem neki, hanem a vádlottnak vitte, s ezért azt nem is adta át, majd távozott. A történtek miatt az alkohol mellett szorongáscsökkentő gyógyszert is beszedő vádlott, valamint az ittas sértett között újabb vita támadt, melynek során a nő kifogásolta, hogy a férfi engedte elvinni a csomagot, a sértett pedig a háznál megjelent férfinak az asszonyhoz fűződő korábbi kapcsolata miatt féltékenykedett. Konfliktusuk délután négy órára, egy ismételt vita közepette odáig fajult, hogy a nő dühében felkapott egy konyhakést, s azzal a vele szemben álló sértett mellkasát közepes erővel megszúrta. A férfinak nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, azonban annak elhelyezkedése, az alkalmazott eszköz és a támadás ereje folytán fennállt a reális esélye a súlyosabb, életveszélyes sérülés bekövetkezésének, amely csak a szerencsés véletlennek köszönhetően maradt el.

A főügyészség vádiratában az elkövetővel szemben szabadságvesztés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltást indítványozott azzal, hogy az előkészítő ülésen történő beismerése esetére a Veszprémi Törvényszék a vádlottat 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.