Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 27. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

Karácsonyi adománygyűjtés

Karácsonyi adománygyűjtés

Ismét csatlakozott a PÁNKE a Magyar Élelmiszerbank Egyesület azon kezdeményezéséhez, melyben az ország számos pontján lévő bevásárlóközpontban gyűjtenek tartós élelmiszert a rászorulóknak.

Pápán a Tesco áruház bejáratánál szorgoskodtak az aktivisták, minden belépőnek szórólapot osztottak, melyen a következő felirat állt: Egy kis ajándék a nélkülözőknek, hogy ők is terített asztal mellett ünnepelhessenek.

A pénteki és a szombati napon gyűjtötték az adományokat, szombat délutánig mintegy 200 kilogramm gyűlt össze – mondta el honlapunknak Krasztel Lászlóné, a PÁNKE elnöke. Nem sokkal érkezésünk előtt egy jószívű adakozó egy teljes kosárnyi tartós élelmiszert adott át az aktivistáknak, akik maguk sem számítottak ekkora segítségre.

Az emberek szinte kivétel nélkül pozitívan fogadják az akciót – folytatta a PÁNKE elnöke, aki szerint azonban észre lehet venni, hogy már hó vége van és az emberek nem tudnak annyit adni, amennyit szeretnének, de minden apróbb segítségnek nagyon örülnek.

Az adományok olyan pápai és a környékbeli falvak kis- és nagycsaládosai között kerülnek majd szétosztásra, akik előzőleg jelezték az egyesület felé, hogy szükségük van segítségre. Az adományok elsősorban élelmiszert, azon belül is lisztet, rizst, tésztaféléket és édességet tartalmaztak, de volt, aki például habfürdőt tett a gyűjtőkosárba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.