Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 15. 17:51, kedd | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Újra itt van a nagycsalád!

Újra itt van a nagycsalád!

A Család Nemzetközi Napja alkalmából felvonulást szervezett a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete Pápán.

A PÁNKE második alkalommal szervezte meg a felvonulást és a hozzá kapcsolódó rendezvényt. Krasztel Lászlónétól, a PÁNKE elnöke kérdésünkre elmondta, szerinte a mai világban kötelességük felhívni az emberek figyelmét a család fontosságára, mert a családok kell hogy képezzék a társadalom alapját. Népszerűsíteni kell a családot, ki kell mondani: családban élni jó!

A felvonulás a Március 15. térről indult, a Kossuth utca - Fő utca - Tókert utca érintésével eljutott a Beke utcára, majd a Szalmavári utca - Jókai utca felől érkezett vissza a református templom elé, ahol folytatódott a vidám családi ünnep. Az egybegyűlteket kisgyermekek énekhangja, szavalata, valamint fuvola- és trombitatudása szórakoztatta, a kicsik kézműves foglalkozásokon vehettek részt. Szakács Gergely református lelkész beszélt a család fontosságáról. Szerinte a családnak annak a közegnek kell lenni, ahol mindenki önmaga lehet, ahová jó hazamenni.

Az eseményen megjelent Grőber Attila önormányzati képviselő. Kérdésünkre elmondta, fontosnak érezte, hogy megjelenjen a Család Nemzetközi Napja alkalmából szervezett rendezvényen. Mint mondta, ő maga is nagycsaládos, három gyermek édesapja. - A család egy érték, melyre fel kell hívni a figyelmet. A lassan harminc éve tartó népességfogyást csak a nagycsaládok képesek megállítani - mondta.

A városban járók mosolyogva, örömmel fogadták a felvonulókat, így talán képes volt elérni célját, közvetíteni a rendezvény fő üzenetét: családban élni jó!

Címkék: család, pánke

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.