Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Február 19. 15:36, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapq.hu (Szalóky Zsolt) Időkép

Jelentős mennyiségű havat jósolnak

Jelentős mennyiségű havat jósolnak

Akár 20 centiméter friss hó hullhat Pápa térségében a következő napokban.

Az Időkép.hu cikke szerint hétfőn este megérkezik a következő mediterrán ciklon térségünkbe, így a folytatásban visszatér a csapadékos, szeles, borús időjárás.

Szerda estig átlagosan nyugaton eshet a legtöbb hó.

Kedd hajnalra mindenütt felhős időre van kilátás, havazásra főként a Dunántúlon élők ébredhetnek. Ide már hétfő este megérkezik a csapadék, reggelre többfelé kifehéredik a táj. Napközben keleten, délkeleten esőre, havas esőre, máshol havazásra készülhetünk. Legfeljebb a legmelegebb déli órákra vált át vegyes halmazállapotúra a csapadék. Északkeleten eleinte szakadozottabb lehet a felhőzet, említésre méltó csapadék később sem valószínű. A keleti, északkeleti szél többfelé megélénkül, délnyugaton erős lökések kísérhetik. A reggeli órákban -5, +2, délután 0-6 fokot mérhetünk, keleten lesznek a magasabb értékek.

Szerdán a borús időnek köszönhetően mérséklődik a fagy, -2, +2 fok közötti minimumokra számíthatunk. Keleten, délkeleten továbbra is a vegyes halmazállapotú csapadék, vagy eső lesz jellemző, másutt jó eséllyel egész nap havazásra, hószállingózásra készülhetünk. A legtöbb csapadék nyugaton, délnyugaton valószínű, északkeleten továbbra sem várható jelentős mennyiség. Az északias szél élénk, az Alpokalján és az esti óráktól többfelé erős lesz, így akár hófúvást okozhat. Napközben -1, +5 fok körül alakul a hőmérséklet, a fagypont alatti értékeket az Alpokalján és középhegységeink legmagasabb csúcsain mérhetjük.

A Dunántúlon néhol 10-20 cm hó eshet

Csütörtökön sem tágítanak a felhők, reggel átmenetileg csökken a csapadékhajlam, később az ország nagy részén havazás valószínű, az északkeleti tájakat csak az esti órákban éri el a csapadéktömb. Napközben többfelé újabb jelentős mennyiségű hó eshet, keleten havas eső, eső formájában hullhat a csapadék. -5, 0 fok körüli minimumokra és -2, +5 fok közötti maximumokra van kilátás, ismét a Tiszántúlon várhatók az enyhébb értékek. Továbbra is élénk, erős lesz az északias szél, mely a csapadékkal társulva nehezíti majd a közlekedést, és felerősítheti a humánmeteorológiai panaszokat.

Címkék: havazás, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.