Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Október 01. 09:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Hűtlensége miatt emberöléssel vádolta volt élettársát a férfi

Hűtlensége miatt emberöléssel vádolta volt élettársát a férfi

Hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség egy 40 éves helybeli férfival szemben, aki valótlanul emberöléssel vádolta a volt élettársát, s hogy állítását igazolja, még hamis bizonyítékot is csatolt.

A vádirat szerint az elkövető 2019 szeptemberében a Pápai Rendőrkapitányságon tett feljelentést azzal, hogy a nő folyamatosan gyógyszerezte, alkohollal mérgezte a volt férjét, és őt is próbálta megmérgezni. A vádlott másnap kiegészítette a feljelentését, s a rendőröknek elmondta, hogy az asszony egy évvel korábban a kórházban fekvő házastársának az ételébe tette a mérget, állítását alátámasztandó pedig olyan elektronikus üzenetet csatolt, amelyben a nő a bűncselekmény elkövetése miatti aggodalmáról, az elkövetés körülményeiről ír egy ismerősének.

A vádlott feljelentése nyomán a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el, ám a beszerzett adatok alapján rövidesen nyilvánvalóvá vált, hogy a férfi halálát nem mérgezés okozta, a vádlott által elmondottak pedig nem történhettek meg.

Az elkövető egy, a feljelentését követő kihallgatása során ugyan még fenntartotta állítását, azonban másfél hónappal később már bevallotta, hogy élettársa megcsalta, többször veszekedtek, s ezért vádolta valótlanul a bűncselekmény elkövetésével, a becsatolt üzenetet pedig ő maga írta.

A hamisan megvádolt nő gyanúsítotti kihallgatására nem került sor, és a nyomozó hatóság az emberölés miatt indult eljárását bűncselekmény hiányában megszüntette.

Az ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a többszörös visszaesőnek minősülő férfit börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, azzal, hogy a vádlott előkészítő ülésen történő beismerése és a tárgyalásról lemondása esetén a Pápai Járásbíróság a börtönbüntetés tartamát 1 év 8 hónapban, míg a mellékbüntetését 3 évben állapítsa meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.