Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Szeptember 30. 14:32, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Hurrá! Végre megnyitották a Szent István utat!

Hurrá! Végre megnyitották a Szent István utat!

Sokat vártunk rá, hogy végre használhassuk a város talán legforgalmasabb útját, amely olyan jól sikerült, hogy még a kanyart is kiegyenesíti.

FRISSÍTÉS!

Talán az alábbi írásunknak köszönhetően, talán nem, de örömmel jelentjük, hogy az általunk is kifogásolt felfestés kontra jelzőlámpa-nyilak probléma elhárult, a "lenti" és a "fenti" nyilak ugyanarra mutatnak!

Kezdjük az elején: Február elején számoltunk be arról, hogy a még 2014-ben beroskadt áteresz felújításra szorul, ezért két hónapra le kell zárni az utat. Csaknem eltelt a két hónap, amikor arról kellett írnunk, hogy előre nem látható problémák miatt elhúzódnak a munkálatok, a több száz éves szerkezet rosszabb állapotban volt, mint hitték. Laikusként azt gondolhatnánk, hogy jó, rendben, akkor kiváltják a régi téglafalat, 1-2 hét alatt végeznek. Csakhogy az új műszaki tartalom újabb tervdokumentációt és engedélyezési eljárást igényelt, ezért úgy teltek el a hónapok, hogy a kivitelező szinte nem is dolgozhatott. Július elején aztán végre megjöttek az engedélyek, ezt követően már viszonylag gyorsan végeztek, augusztus elején már aszfaltoztak.Innen már csak az átadásra és az engedélyezésre kellett várni, hogy az immáron híddá (ha falújítják a Várkertet, kerékpárút lesz az út alatt) avanzsált Szent István út terhelhető is legyen. Nos, örömmel jelentjük, szeptember végére megérkezett minden engedély, így a mai napon az autósok számára is megnyílt az út, mely összesen mintegy 8 hónapig volt lezárva.

A felfestést azonban nem teljesen értjük, talán azt akarták sugallni vele, hogy a városon való áthaladáshoz egyenesen kell menni és arra vezet a fő út, de azért az az előre mutató nyíl mégiscsak elég furcsán mutat a jobb oldali sávban, tekintve, hogy 90 fokban kell jobbra kanyarodni, ráadásul a jelzőlámpa is jobbra nyilat mutat. Ugyanezt fordítva is megfigyelhetjük, a bal oldali sávban az aszfalton balra nyíl van, míg a jelzőlámpán előre mutató. Turista legyen a talpán, aki eligazodik ezen...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.