Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Június 26. 11:21, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hétfőtől legalább két hónapra lezárják a Korona utcát

Hétfőtől legalább két hónapra lezárják a Korona utcát

A belső elkerülőnek is nevezett forgalmas út és a Korvin utca csomópontjában körforgalom épül. Az építkezés egy gázvezeték kiváltásával kezdődik jövő héten hétfőn.

Vörös László, a Korvin utca felújítását végző cég vezérigazgatója elmondta, a gázvezeték kiváltás az E.On előírása alapján történik, a munkálatokat a társaság minősített alvállalkozója végzi el. Ehhez a beavatkozáshoz teljesen le kell zárni a Korvin és a Korona utca csomópontját, a lezárás pedig hosszú időre érvényben lesz, mivel a gázvezeték cseréjét nyílt árokban lehet végezni és az árkot nem is szabad betakarni, amíg nem kerül gáz az új csövekbe. A különböző nyomáspróbák, ellenőrzések és egyéb átadási-átvételi procedúrák miatt a gázvezeték csere legalább egy hónapot fog igénybe venni, ami nem jelent folyamatos munkavégzést. A cégvezető bízik abban, hogy legkésőbb az iskolakezdésre elkészül az új csomópont.

Az Irhás és a Bástya utca közötti építkezés várhatóan jövő héten befejeződik.

A vállalkozás igyekszik a gázvezeték kiváltásán dolgozókkal párhuzamosan is munkát végezni, hogy minél előbb át tudják adni a forgalom számára a csomópontot, amelyben egy kisméretű körforgalom kap majd helyet.

Többe kerül

Áldozó Tamás polgármester bejelentette, hogy az építkezés többlet költségekkel jár, a holnapi képviselő-testületi ülésen várhatóan döntenek arról, hogy további 55 millió forintot biztosítanak a beruházás befejezéséhez. – A felújítás megkezdésekor is elmondtuk, hogy a város egyik legrégibb utcájának a felújításáról van szó és nem rendelkezünk minden olyan információval, amely a munka megtervezését megalapozta volna. Voltak olyan meglepetések, például a csapadékvíz elvezető rendszert illetően, amelyekre nem készültünk fel, de természetesen orvosolni kellett a problémákat. Többlet költséget jelent többek között még az, hogy az E.On által a gázkiváltásra kizárólagosan kijelölt társaságoknak a vállalási árai – hasonlóan az építőipari piaci árakhoz – a pályázat írásához képest nagyjából a duplájára emelkedtek. Összességében ezek azok a tényezők, amelyek miatt többlet fedezetre van szükség – fogalmazott a városvezető, aki bízik abban, hogy az iskolakezdésre elkészül az új körforgalom, amely biztonságosabb és gyorsabb közlekedést fog eredményezni.

Molnár István városfejlesztési osztályvezető az útlezárás miatti forgalomváltozásokat ismertette. Mint mondta, a Korona utca említett szakaszát teljesen lezárják, melyet több helyen ki fognak táblázni. Azt javasolja a közlekedőknek, hogy a Korona utcát már a Somlai és a Celli útnál kerüljék el az Erkel utca felé, ha ez lehetséges, a Koron utcára a Honvéd utcáig, illetve a másik irányból a szerelvény boltig lehet majd behajtani. Az Egressy Béni utcai házakat kizárólag az ott lakók fogják tudni megközelíteni, az Erkel iskola udvarán keresztül. Molnár István arra kéri a közlekedőket, hogy a szabályokat fegyelmezetten tartsák be, hiszen rendkívül balesetveszélyes helyzetek alakulhatnak ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.