Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Augusztus 11. 20:09, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Hét gól és pápai győzelem az első hazai találkozón

Hét gól és pápai győzelem az első hazai találkozón

Megérdemelten győzte le a Perutz FC a bajnoki címre is esélyesnek tartott III. kerületi TVE csapatát.

Két, az első fordulóban egyaránt döntetlent elérő csapat találkozott az NB III-as labdarúgó pontvadászat második fordulójában. A nyitókörben a Perutz 0-0-val utazott haza Ménfőcsanakról, míg a III. kerület a 89. percben vesztett két pontot a Puskás II-vel szemben (2-2). Mindkét alakulat célja az volt a második játéknapon, hogy megszerezzék első sikerüket. Rozmán László egy helyen változtatott a múlt héten látott kezdőhöz képest, a Perutz a Sánta - Bohner, Császár, Kozma, Böröczky - Somogyi, Dóczi, Iványi, Vallejos, Szabó Zs. - Havasi kezdővel vágott neki az első játékrésznek.

Kifejezetten bátran, jól kezdte a meccset a hazai alakulat, mely a 9. percben Havasi Dániel révén veszélyeztetett először, a lövésre azonban leért Kunsági. Tíz perccel később viszont már tehetetlen volt a vendég kapus, Havasi védhetetlenül lőtte ki a bal felsőt 1-0. Húsz perccel később hathatós játékvezetői segítséggel egyenlített a III. kerület, egy pápai labdaszerzés után Kovács játékvezető lábában ugyanis elakadt Somogyi passza, a játékszer így Szabó elé került, akinek lövését még bravúrral védeni tudta Sánta, a kipattanót viszont Sóron közelről a hálóba pofozta 1-1. Sokáig nem örülhetett az egyenlítésnek a fehér mezes gárda, ugyanis három perc elteltével Vallejos szabadrúgását Császár Szabó Zsolt elé fejelte, aki közelről a hálóba lőtt 2-1. A második félidőben öt percet kellett várni csak a Perutz harmadik góljára, Bohner középre gurítását Szabó Zsolt belsőzte öt méterről a kapuba 3-1. Egy óra játék után megint zárkózott a Kerület, Sóron tekert szépen ballal a jobb felsőbe 3-2. A 77. percben aztán végleg eldőlt a meccs, Jurik szabadrúgását Böröczky fejelte a kapuba 4-2. A hosszabbításban a csereként pályára lépő Jurik gólpassz után egy gólt is jegyzett, Bohner beadását vette le a tizenegyespont környékén, majd nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtt 5-2.

Összességében még ilyen arányban is teljesen megérdemelt győzelmet aratott a végig motivált, nagy szívvel küzdő pápai csapat, soha rosszabb hazai bemutatkozást.

Perutz FC - III. kerületi TVE 5-2 (2-1) Gsz.: Havasi, Szabó Zs. 2, Böröczky, Jurik ill. Sóron 2

Rozmán László: Rettentően boldogok vagyunk, szerettünk volna úgy bemutatkozni a közönségnek, hogy megtapsoljanak minket, ez sikerült. Többet kaptunk a csapattól, mint amit vártunk, az első 45 perc taktikailag jobb volt, mint a második. 2-1 után sem akartunk eredményt tartani a második félidőben, ugyanakkor tudtuk, hogy jó csapat az ellenfél. Volt egy rövid periódus, amikor visszább álltunk, de szép gólokat szerezve úgy gondolom, megérdemelt a sikerünk, köszönjük a közönség fantasztikus biztatását.

Perutz FC: Sánta - Bohner, Császár (Szabó T. 79), Kozma, Böröczky - Somogyi, Dóczi, Iványi, Vallejos (Jurik 71), Szabó Zs. - Havasi (Baldauf 62)
III. kerületi TVE: Kunsági - Madarász, Hámori, Gyepes, Nagy O. - Malkócs (Pfeiffer 46), Kaszai, Gálfi (Molnár 59), Nagy T., Huszárik (Kürti 46)- Sóron

A Perutz FC számára a bajnokság augusztus 19-én Dunaharasztiban folytatódik.

Fotó: Pápa-ma.hu

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.