Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Március 19. 20:30, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Helyreigazító cikkekből csinált kiállítást a Jobbik

Helyreigazító cikkekből csinált kiállítást a Jobbik

A tárlatot még holnap délutánig megtekintheti a pápai Március 15. téren – mondta el Süle Zsolt.

Az önkormányzati képviselő párhuzamot vont az 1848-as forradalom 12 pontja és a Pápára érő jobbikos vándorkiállítás közt mondván, hogy a márciusi ifjak legelső követelése a sajtószabadságra és a cenzúra eltörlésére irányult. Szerinte ez ma is aktuális, hiszen a „közmédia a hatalom szócsövévé vált, a kormánytól független sajtót pedig igyekeznek bekebelezni, vagy elhallgattatni”. – Más országokban a kormányok harcolnak az álhírek ellen, nálunk pedig éppen a kormány és a hozzá közel álló média gyártja a hazugságokat és politikai elleneleik közül legtöbbször a Jobbikról hazudnak. Már körülbelül 200 elvesztett sajtóper bizonyítja ezt, amelyek során világosan kimondta a bíróság, hogy valótlanságot állítottak – mondta el Süle Zsolt hozzátéve, az ezek nyomán kötelezően közzétett helyreigazításokból mutat be válogatást a Március 15. téren kiállított anyag. Pártja és a helyi sajtó viszonyát kiegyensúlyozottnak nevezte, kivéve egy, szerinte Fidesz-közeli hírportált, illetve a megyei lapot, amely „folyamatosan közöl hazugságokat” – mondta.

A jobbikos képviselő abban bízik, hogy ezzel a kiállítással azok szemét is fel tudják nyitni, akik eddig nem figyeltek fel arra, hogy a „Fidesz a hatalmát eddig nagyrészt a hazug propagandának és politikai ellenfeleinek lejáratása biztosította”.

A politikus a kiállításon kívül két, jelenleg is tartó aláírásgyűjtési akcióról számolt be a sajtó képviselőinek. A „túlóratörvény” visszavonásáért zajló gyűjtést ma is aktuálisnak tartja, mivel mint mondta, Pápán is egyre többen keresik fel pártját és őt személyesen azzal, hogy egyes helyi munkahelyeken „teljes hétvégékre rendelik be a dolgozókat”, egymás után több alkalommal.

A Jobbik másik akciója a korrupció visszaszorítására irányul – árulta el Süle Zsolt. Szerinte ezt a célt szolgálná az Európai Ügyészséghez való csatlakozásunk, mivel – mint mondta – a magyar hatóság „nagyrészt falaz a kormánynak, szinte alig tesz valamit” egyes Fidesz-közeli cégek korrupciógyanús ügyeiben. – A Fidesz mereven elzárkózik az Európai Ügyészséghez való csatlakozástól, mivel a haverok zsebének uniós forrásokkal való kitömése, vagyis a gátlástan lopás jelenti hatalmuk egyik pillérét – fogalmazott Süle Zsolt arra kérve a választópolgárokat, hogy írják alá mindkét aláírásgyűjtő ívet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.