Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 29. 09:01, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Gyermeknap a prevenció jegyében

Gyermeknap a prevenció jegyében

A pápai rendőrök bűn- és baleset-megelőzési programokkal, kerékpár regisztrációval és toborzással várták az érdeklődőket.

Gyermeknap alkalmából a helyi körzeti megbízott 2019. május 24-én délelőtt a Négyszögletű-Kerekerdő Óvoda és Családi Bölcsőde Egyházaskeszői Tagóvodájába látogatott. A gyerekek beülhettek a rendőrautóba és felpróbálhatták a golyóálló mellényt is. Másnap, 2019. május 25-én délelőtt a rendőrök kerékpáros ügyességi pályával és közlekedési játékokkal vettek részt a mihályházi gyermeknapon, délután pedig szolgálati gépjármű-bemutatóval és baleset-megelőzési feladványokkal várták a rendezvényre látogatókat.

A pápai Erzsébet ligetben 2019. május 26-án megrendezett Városi Gyermeknapra szintén közlekedésbiztonsági játékokkal települtek ki a helyi rendőrkapitányság munkatársai. A fiatalok baleset-megelőzési témájú képeket színezhettek, valamint különböző kirakók segítségével eleveníthették fel a közlekedés terén megszerzett tudásukat. A rendőrök felhívták a figyelmüket többek között arra is, hogy gyalogosként mindig a járdán közlekedjenek, annak is a belső oldalán, az úttesten való áthaladáshoz pedig vegyék igénybe a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket. A vakáció közeledtével egyre többen veszik elő kerékpárjaikat, ezért kérték a gyerekeket, hogy csak megfelelő műszaki állapotban lévő és kötelező tartozékokkal ellátott kerékpárral vegyenek részt a közúti forgalomban. Hangsúlyozták továbbá, hogy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szálljanak le a kétkerekűről, és tolják át az úttest túloldalára, hiszen így minősülnek gyalogosnak, így van elsőbbségük.

A rendezvényekre kerékpárral érkezők regisztráltathatták kétkerekűiket a BikeSafe országos adatbázisába, amely egy későbbi lopás esetén megkönnyíti a rendőrség munkáját, és elősegíti azt, hogy a kerékpár mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához. A rendőrök ezen kívül vagyonvédelmi kiadványokat és határvadász szolgálattal kapcsolatos tájékoztatókat is adtak az érdeklődőknek.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.