Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 06. 09:12, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt) Veol.hu

Fegyver is előkerült az Anna téren, parkolási vita közben

Fegyver is előkerült az Anna téren, parkolási vita közben

Nagyon megrémült az a lány, akinek a nagyapjára fegyvert fogott egy agresszív sofőr. A vádlottat jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Tavaly március 21-én a délelőtti órákban a pápai Anna téri parkolóba először egy fehér Audi TT hajtott be, majd mögötte érkezett egy Suzuki Vitara, amelynek a vezetője leparkolt a szabad helyre - írja a veol. Ez az audisnak, a 39 éves Sz. Sz.-nek nem tetszett, mivel ő is azt a helyet nézte ki magának. „Én is ide akartam leparkolni!” – mondta, majd nyomdafestéket nem tűrő hangon szidta a Suzuki pilótáját. Ingerülten kérdezte: „Mit gondolsz, miért tolattam hátra? Te szemét!” A középkorú férfi résnyire kinyitotta kocsija ajtaját, amelyet rácsapott a vádlott, majd sarkon fordult, s az Audi kesztyűtartójából elővette a gáz- riasztófegyverét.

Fegyverrel a kezében közeledett a sértett felé, aki addigra már kiszállt a kocsijából, illetve az unokája is. A vádlott egy méterre megközelítette a férfit, akitől ezt kérdezte: „Mi van, beszartál, öreg?!” A korábban katonaként szolgáló sértett eltolta a fegyvert fogó kezet maga elől. Erre a vádlott visszament az Audijához, s elhajtott a helyszínről.
A tárgyaláson a vádlott elismerte, hogy elővette a fegyverét, de azt nem fogta autóstársára, nem fenyegette vele, mondta. A 62 éves suzukis úgy vallott, hogy nem tudta eldönteni, hogy valódi éles lőfegyvert vagy riasztópisztolyt fognak rá. Unokája arra emlékezett, hogy amikor beálltak az Audi mögé, annak nem égett sem a tolatólámpája, sem az irányjelzője. A tini a történtek után még sokáig szorongott, csak zárt ajtók mögött érezte magát biztonságban.

A törvényszék helybenhagyta a pápai bíróság döntését: fegyveresen elkövetett garázdaság büntette miatt Sz. Sz.-t három évre felfüggesztett egyévi börtönre ítélték.
A férfit a korábbi években önbíráskodás miatt állították bíróság elé, más alkalommal pedig ittas vezetésért fél évre eltiltották a járművezetéstől, s megbüntették 360 ezer forintra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.