Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Január 19. 15:14, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ennyi volt! Bezár a "lengyel piac"

Ennyi volt! Bezár a

A pápai önkormányzati felmondta a használtcikk piac üzemeltetőjével kötött szerződést. A máig "lengyel piacként" emlegetett lomis vásár kapcsán rengeteg hulladék képződött, melyet a város több pontján helyeztek el.

2016. november 1-jén három hónapos határidővel az önkormányzat felmondta a piac üzemeltetésére vonatkozó szerződést. Ez a szerződés január 31-én jár le, addig működhetett volna a piac, de az üzemeltető a jelek szerint úgy döntött, hogy már nem szeretne kinyitni. - A szerződés felbontásának oka, hogy a bérlő nem teljesítette a hulladék szabályszerű kezelésére vonatkozó önkormányzati felhívásokat, többszöri figyelmeztetésre sem. Ezzel párhuzamosan a város több pontján, elsősorban a szelektív hulladékszigetek és lakótelepi konténerek környékén, vagy például a Hódoska majorban, egyre nagyobb mennyiségben halmozódott hétről-hétre az úgynevezett "lomis hulladék" - mondta el a polgármester hozzátéve, ennek az illegálisan lerakott hulladéknak az elszállítása és elhelyezése megközelítőleg 20 millió forintba került a pápai adófizetőknek 2016-ban. Az önkormányzat további intézkedéseket is tervez ezen szemétlerakások visszaszorítására, például a kritikus helyeken térfigyelő kamerarendszert kívánnak létesíteni. - A város túlnyomó többsége nevében mondhatom,

nem szeretnénk szemétben élni.

És nem szeretjük, ha valakinek a tevékenységéből az következik, hogy még nagyobb szemét lesz. Ebben az évben erről a piacról 20 konténer hulladékot szállított el az üzemeltető, legalább 80 piaci nappal számolva ez négy piaci napra jelent egyetlen konténer hulladékot. Ez feltételezhetően nagyon messze van attól a mennyiségtől, ami itt keletkezhetett.

- Úgy látjuk, hogy a városnak nem fűződik érdeke ahhoz, hogy ezen a területen használtcikk piac működjön. Ehhez már olyan feltételeket kellene kialakítani, melyek nagy beruházásokat igényelnének - utalt a polgármester a piaci napokon tapasztalható közlekedési és parkolási anomáliákra.

A szóban forgó terület száz százalékos tulajdonosa a pápai önkormányzat, jövőbeni hasznosításáról a képviselő-testület fog dönteni. A ma délutáni sajtótájékoztatón kiderült, az önkormányzatnál érdeklődtek használtcikk piac kialakításával és működtetésével kapcsolatban, így

nem elképzelhetetlen, hogy más területen a jövőben is lesz ilyen jellegű piac a városban.

- Ha a vállalkozó vállalja, hogy a használtcikk piac üzemeltetéséhez szükséges feltételeket biztosítja, beleértve a telken belüli parkolás megoldását, a hulladékkezelésre és a piacra vonatkozó egyéb feltételek teljesítését, akkor az önkormányzat nyilván valóan az erre vonatkozó engedélyt ki fogja adni - hangsúlyozta a városvezető.

Az önkormányzat két évvel ezelőtt döntött úgy, hogy magáncéget bíz meg a használtcikk piac üzemeltetésével, korábban a Városgondnokság látta el ezt a feladatot. - Úgy láttuk, hogy ez olyan energiát és humán erőforrást igényelt, amit nem kell egy önkormányzatnak vállalnia. Úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk egy másik úton, mára ki kell mondani, hogy ez az út sem járható - mondta el Áldozó Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.