Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Október 08. 11:11, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket - Befogadó Istentiszteletet tartottak a református templomban

Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket - Befogadó Istentiszteletet tartottak a református templomban

A reformáció 500. évfordulóján, 69 év után újra van óvodája a Pápai Református Egyházközségnek.

Több mint egy évvel ezelőtt vetődött fel, hogy a tizenegy városi óvoda közül az önkormányzat egyet, a Csókait a reformátusok fenntartásába adna át. A kölcsönös hajlandóság után, sok egyeztetést és tárgyalást követően szeptember elsején nyitotta meg kapuit az Édenkert Református Óvoda, így az 1948-ban állami kézbe került óvoda ismét felekezeti intézménnyé vált. A mai napon befogadó Istentiszteleten, ünnepélyesen is befogadta az óvoda gyermekeit, vezetőit, munkatársait az egyházközség.

Az igehirdetésben ifj. Márkus Mihály református lelkész az evangélium sorait idézte: Gyermekeket vittek Jézushoz, de a tanítványok rájuk szóltak. Amikor ezt Jézus észrevette, megharagudott rájuk és azt mondta nekik: "Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony, mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen sem megy be abba." Ekkor átölelte és kezét rájuk téve megáldotta őket. A lelkész köszönetet mondott az óvodások szüleinek, hogy a reformátusok közösségébe engedték gyermekeiket és igent mondtak a református óvodára.

Dr. Böröczky Zoltán gyülekezeti főgondnok felidézte az elmúlt egy év munkáját, melynek nyomán a Pápai Református Egyházközség alapítójává és fenntartójává vált az Édenkert Református Óvodának. - Elsősorban Istennek mondunk köszönet, hogy az óvoda alapítási folyamatában mindvégig érezhettük, hogy kegyelme és áldása van rajtunk - mondta a főgondnok.

- Vasárnap van, ünnep van. Sokan és sokat dolgoztunk azért, hogy így legyen. A város szegényebb lett egy intézménnyel, de a pápai reformátusok közössége gazdagodott egy óvodával. Ha pedig a pápai reformátusok gazdagodnak, akkor a pápaiak nagy közössége is gazdagabb lesz ezzel - mondta köszöntőjében dr. Áldozó Tamás polgármester, köszönetet mondva mindazoknak, akik azért dolgoztak, hogy a mai nap ünnep lehessen, a képviselő-testületnek, az óvónőknek és a szülőknek egyaránt, hogy támogatták ezt a változást.

Az ünnepi alkalmon Tunnerné Buzás Éva intézményvezető és az Édenkert Református Óvoda dolgozói tették le esküjüket.

Tunnerné Buzás Éva tanévnyitó beszédében azt mondta, meghatottan áll a gyülekezet és Isten színe előtt e jeles napon. - Istenünk olyan óvodapedagógusokat, és pedagógiai munkát segítő munkatársakat vezérelt hozzánk, akik nemcsak szakmai tudásban állják meg helyüket, hanem elkötelezettek vallási tekintetben is, valamint szeretetteljes egyéniségek, akik képesek minden kisgyermekhez odahajolni, továbbá felemelik az elesetteket - fogalmazott az intézményvezető hozzátéve, folytatják a korábbi években megkezdett utat, a protestáns hitélettel való összefonódás pedig további távlatokat nyit meg az óvodában.

Az ünnepségen az óvodások is felléptek, majd valamennyiüket megajándékozták egy, az óvoda címerével ellátott kitűzővel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.