Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. November 14. 17:07, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Előzzük meg a baleseteket!

Előzzük meg a baleseteket!

A novemberi hol télies, hol tavaszias, hol őszies időjárási körülmények különös figyelmet igényelnek a járművezetőktől.

A legtöbb problémát a változó tapadó-képességgel rendelkező útburkolat, valamint a változó látási viszonyok okozzák. Ezért lényeges, hogy minden járművezető megfelelően felkészítse járművét a megváltozott körülményekre, és önmaga is legyen tisztában azzal, hogy ezek a változó közlekedési viszonyok más járművezetői magatartást követelnek.

Novemberben a látási viszonyok gyakran rosszak, korábban sötétedik, a hajnali és esti ködképződés miatt huzamosabb ideig kell használni a gépjármű világítóberendezéseit - ezért is fontos, hogy azok megfelelően működjenek. A fényszórókat és a többi lámpát ilyenkor gyakrabban kell tisztítani és működését ellenőrizni. A gépjárműveket - napi szinten, indulás előtt - ajánlatos alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot. Sokan csupán az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzésére figyelnek, holott az őszi közlekedés fontos kelléke a jól működő ablaktörlő, a fagyálló ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő.

Próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott időjárási, látási és útviszonyokhoz, tekintettel az előforduló ködös, esős, havas, körülményekre. Nagyobb követési távolság tartásával megelőzhetők az erre az időszakra leginkább jellemző ún. ráfutásos „koccanások”, és az azokkal együtt járó kellemetlenségek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.