Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Január 27. 12:07, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: Naplo-online.hu, Pápa-ma.hu

Dr. Vörös Ibolya marad a kórházigazgató

Dr. Vörös Ibolya marad a kórházigazgató

Többek között erről is döntött Pápa Város képviselő-testülete tegnapi ülésén.

Január 26-án újra összeültek városunk döntéshozói. Csütörtök reggel zárt üléssel kezdték meg a vitát képviselőink, akika Pápai Szeletelt és Darabolt Hústermékeket Csomagoló Kft. és a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. vagyoni ügyéről tárgyaltak az ajtók mögött. Ezzel kapcsolatban később dr. Áldozó Tamás polgármester sajtótájékoztatón beszélt. -A képviselő-testület magánszemélyekkel közösen korábban megalapította a Pápai Szeletelt és Darabolt Hústerméket Csomagoló Kft.-t, amely pályázati úton jutott fejlesztési forráshoz.Ma a köztulajdon és a magántulajdon tekintetében ugyanazok a tulajdonosai a Pápai Szeletelt és Darabolt Hústerméket Csomagoló Kft. -nek, mint a Pápai Hús 1913. Kft.- nek. A cég megalapításának logikája pedig az volt, hogy a Pápai Hús 1913.Kft. üzemméreténél fogva nem indulhatott semmilyen pályázaton. A készülő beruházás keretein belül a piaci igények kielégítésére szolgáló, szeletelt és csomagolt hústermékeket szeretnénk előállítani- mondta a polgármester.

Meghosszabbították a kórházigazgató megbízatását

Dr. Vörös Ibolya főigazgatói megbízása a hónap végéhez közeledve lejárt, ezért szükség volt mandátumának meghosszabbítására.A képviselők egyhangúan döntöttek és dr. Vörös Ibolya újabb öt évre megkapta a bizalmukat.

U19-es Eb Pápán

A képviselők a testületi ülésen egyebek mellett rendeletet alkottak a méhnyakrák és a nemi szervi szemölcsök elleni védőoltás (HPV-oltás) támogatásáról, melyet a városvezetés kiemelten fontos kérdéskörnek tart. Valamint egy támogatói nyilatkozatot is elfogadtak, miszerint a város eleget tesz a felkérésnek, hogy a 2014. évi U19-es labdarúgó Európa bajnokság egyik helyszíne (Budapest, Székesfehérvár és Győr mellett) Pápa legyen.

Fotó: Naplo-online

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.