Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 13. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Családbarát munkahely - Oklevelet vehetett át a Pápai Tankerületi Központ

Családbarát munkahely - Oklevelet vehetett át a Pápai Tankerületi Központ

Csütörtökön vehette át az oklevelet Egyházi Andrea tankerületi igazgató, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól.

Novák Katalin közölte, az idén 52 olyan vállalat nyerte el az elismerést, amely fontosnak tartja, hogy dolgozói a családi életben is kiteljesedhessenek.

Az államtitkár a családbarát programokat értékelve arra hívta fel a figyelmet, hogy akkor lesznek igazán értékesek, ha "emberi minőség", családbarát mentalitás, megfelelő munkahelyi légkör is társul hozzájuk.
Elmondta, az idén kilencedik alkalommal meghirdetett pályázat nyertesei között vannak cégek, amelyek már nem először vehetik át a díjat, mert évről-évre kitalálnak valami újabb családbarát programot. Örömét fejezte ki, hogy egyre több apáknak szóló program indul, továbbá azért is, mert több munkahelyen gondolnak a családban élő, beteg, gondozásra szoruló idősekre is.
Ismertetése szerint az idén 77 millió forintos keretösszeggel meghirdetett pályázat nyerteseinek nagy többsége támogatást is kap családbarát programjaik megvalósításához, legfeljebb 5 millió forintot.

Novák Katalin közölte azt is, hogy a tárca bevezeti a "családbarát hely" tanúsító védjegyet. A védjegy birtokosainak vállalniuk kell, hogy teljes tevékenységükben érvényesülnek a családbarát elvek, és ezek meglétét folyamatosan ellenőrzik.

A rendezvényen kiosztott ismertető szerint a Családbarát munkahely pályázat célja olyan programok támogatása, melyek elősegítik a magánélet és munkahelyi kötelezettségek összehangolását.Fontos, hogy a cégek felismerjék, ma már versenyképességi tényező, ha egy munkahely családbarát, az ő érdekük is az, hogy segítsék munkavállalóikat családi életük kiteljesedésében, mivel ez hatással van a munkájukra is - írták.

Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója hírportálunk érdeklődésére elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy vezetőként segítse kollégáit a magánélet és munkahelyi kötelezettségek összehangolásában. Azt mondta, rugalmasan kezeli a kollégák munkaidejét, a gyermek betegsége, vagy egyéb halaszthatatlan magán jellegű elintéznivaló esetén elengedi a kollégákat, váratlan helyzetekkor a távmunka lehetőségét is biztosítja.

Különböző programok szervezésével igyekeznek erősíteni a csapategységet és megadni a lehetőséget a feltöltődésre. Természetjáró túrák, családi nap, mikulás és karácsonyi ünnepség szervezése mind-mind ezt a célt szolgálja, de kulturális alkalmakra és rekreációs programokra is biztosít belépőjegyeket a Pápai Tankerületi Központ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.