Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 21. 06:50, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Baltával ütlegelte cimborája fejét, aki kis híján belehalt sérüléseibe

Baltával ütlegelte cimborája fejét, aki kis híján belehalt sérüléseibe

Első fokon öt év börtönre ítélték azt a fiatalembert, aki életveszélyes fejsérüléseket okozott ivócimborájának.

A vádlott, a nyirádi H. Balázs és a sértett 2016 novemberének egyik délelőttjén együtt iszogattak a helyi kocsmában. A 19 éves vádlott felajánlotta a sértettnek, hogy kölcsönadja egyik bakancsát, ezért a vádlott lakóhelyére mentek. A ház kapuja be volt zárva, ami miatt a délelőtt során gyógyszerre alkoholt fogyasztó H. Balázs indulatossá vált. A két ittas férfi végül a kapun átmászva jutott be az udvarra, majd a fatárolóhoz mentek, és cigarettát sodortak. Amikor a sértett lehajolt a földre hullt cigarettapapírért, a vádlott felkapott egy fejszét, és tompa fokával többször fejen ütötte őt, amitől a férfi földre esett. A sértett kétségbeesve kérdezte a vádlottól, hogy miért csinálja ezt, mire ő csak annyit mondott, „Kelj fel, megdöglesz”. A földön fekvő sértettet ezután több alkalommal is fejbe ütötte a fejsze fokával.

Bocsánatot kért

Az ütések hatására a férfi elájult, a sértettet a mentőhelikopter életveszélyes koponyasérüléssel szállította a győri kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A korábban garázdaságért és zaklatás miatt pénzbüntetésre ítélt vádlott az eljárás során beismerte tettét. A Veszprémi Törvényszéken azt mondta, szóváltás alakult ki a sértett és közte, és ezt akarta megtorolni, a bántalmazást a tárgyaláson is elismerte, és bocsánatot kért a sértettől.

Enyhítésért fellebbezett

A törvényszék Pfeifer Péter vezette tanácsa életveszélyt okozó testi sértésben mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit öt év börtönre ítélt, valamint elrendelte előzetes letartóztatását. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását és fiatal korát. Súlyosító körülménynek vették, hogy bódult állapotban követte el tettét, és azt is, hogy a bűncselekményt több, a vádlott ellen folyamatban lévő eljárás idején követte el. Az ügyész tudomásul vette a döntést, vádlott és védője három nap gondolkodási időt követően enyhítésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős, az ügy a Győri Ítélőtáblán folytatódik.

A kép csak illusztráció

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék