Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Június 13. 18:06, csütörtök | Helyi

Baleset-megelőzési délelőtt középiskolásoknak

Baleset-megelőzési délelőtt középiskolásoknak

A három legfőbb balesetet okozó tényezőről, valamint az alkohol és a drog fogyasztásának veszélyeiről tájékoztatták a pápai rendőrök a helyi középiskolásokat.

A Pápai Rendőrkapitányság 2016-ban indította útjára a Három a gyilkos elnevezésű rendezvényét, melynek célja, hogy a gyorshajtás, az ittas vezetés és a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztásával járó veszélyekre hívja fel a középiskolások figyelmét. A programnak ezúttal is a pápai Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium adott otthont 2019. június 11-én délelőtt, ahova négy pápai középiskolából érkeztek diákok.

Elsőként dr. Varga Balázs rendőr alezredes, közlekedésrendészeti osztályvezető a Pápai járásban történt halálos kimenetelű közlekedési baleseteken keresztül mutatta be a sebességtúllépés és az ittas vezetés veszélyeit, majd látványos kisfilmek segítségével érzékeltette a gyorshajtás következményeit és a passzív biztonsági eszközök használatának életmentő szerepét a közel nyolcvan diák számára. A délelőtt vendégelőadója dr. Varga Gyula igazságügyi orvos szakértő volt, aki a közelgő kábítószer-ellenes világnaphoz kapcsolódva az alkohol és a kábítószer fogyasztás negatív élettani hatásairól, valamint az ittas és bódult állapotban történő vezetés következményeiről adott tájékoztatást.


Az előadásokat követően az érdeklődő fiatalok KRESZ teszteket oldhattak meg, kipróbálhatták az úgynevezett részeg szemüveget, valamint az egyik biztosító társaság jóvoltából szimulátorok segítségével tapasztalhatták meg a vezetés közbeni mobiltelefon-használat veszélyeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.