Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Szeptember 30. 20:21, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Pápa-ma.hu

Az újonc is betalált, győzött a Perutz

Az újonc is betalált, győzött a Perutz

Augusztus 11-e után ismét győztesen hagyta el a játékteret a Perutz FC, a pápai alakulat a dobogót ostromló Nagykanizsa otthonából hozta el a három pontot.

FC Nagykanizsa - Pápai Perutz FC 0-2 (0-1) Gsz.: Császár, Ivancsics

Nagykanizsai Olajbányász Stadion, v.: Maml (Illés, Nagy). FC Nagykanizsa: Borsi - Kretz, Major, Szabó (Szőke 71.), Pál - Béli, Vittman (Lőrincz 54.), Gerencsér (Kovács 59.), Péntek - Vlasics, Horváth, edző: Barna László. Perutz FC: Sánta - Nagy T., Császár (Böröczky 74.), Dóczi, Bohner - Somogyi, Ivancsics (Jurik 82.), Iványi, Szénási, Vallejos - Szabó Zs. (Havasi 52.), edző: Rozmán László.

Győzelmi reményekkel indult útnak az NB III-as labdarúgó bajnokság nyolcadik fordulójában a Perutz FC, Nagykanizsán öt nyeretlen megvívott bajnokit szerettet volna átadni a múltnak Rozmán László együttese. Ebben nagy segítségére lehetett a csapatnak a hét közben igazolt ex-kaposvári játékos, Ivancsics Gellért, aki a Lombard érában futballozott már pápai mezben. Rozmán László kerete ezúttal sem volt teljes, Kozma Máté és Czingráber Máté sem tarthatott társaival, visszatért viszont Szabó Zsolt, akire a helyzetek értékesítésében a korábbi fordulókban is nagy szüksége lett volna a pápaiaknak.
Nagy lendülettel kezdte a meccset a hazai gárda, néhány perc után mindjárt két óriási kanizsai lehetőséget jegyezhettünk fel, előbb a hazaiak játékos a kapufára lőtte a labdát, majd egy lövést a gólvonalról kellett kivágnia a pápaiak védőjének. Ezután első lehetőségét mindjárt gólra váltotta a Pápa, a tizedik percben Szénási balról érkező labdáját Szabó Zsolt csúsztatta a hosszún érkező Császár Attila elé, akinek közelről nem volt nehéz dolga 0-1.

A szünetig nem változott az eredmény, a második félidőben bő húsz percet kellett várni a második, mindent eldöntő találatra, a 68. percben a friss igazolás, Ivancsics Gellért duplázta meg az előnyt, a középpályás egy kapu előtti kavarodás után fordult le védőjéről majd a rövidbe bombázott 0-2. A folytatásban tovább nőhetett volna a különbség, szabadrúgásból Ivancsics és Jurik is közel járt a gólhoz, ám az eredmény már nem változott, ezzel sikerrel a Perutz FC megszerezte második győzelmét az idei kiírásban, és remélhetőleg visszatalál a bajnokság előtt remélt útra.
Rozmán László: Nagyon kellett ez a mai siker. A játékosok végig fegyelmezetten futballoztak, a korai gól megnyugtatta a csapatot, ellenfelünket pedig elbizonytalanította. Fontos volt, hogy kapott gól nélkül le tudtuk hozni az első 45 percet. A második félidőben is voltak lehetőségeink, a második találat után pedig eldőlt a meccs. Örülök, hogy új igazolásunk, Ivancsics Gellért góllal mutatkozott be, nagyon jó igazolásnak tűnik, összefogta a csapatot, a rutinjára, játéktudására nagy szükségünk van.
A bajnokság hazai környezetben folytatódik a Perutz FC számára, október 7-én 14 óra 30 perces kezdéssel Sárvár együttese lesz az ellenfél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.