Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Április 16. 08:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az ötven év felettiek is kapnak szájmaszkot

Az ötven év felettiek is kapnak szájmaszkot

Újabb korosztály számára biztosít ingyenesen textil szájmaszkot a pápai önkormányzat. A maszkok gyártása folyamatos, idővel minden pápai lakos kapni fog belőlük.

Április 6-án kezdődött meg az önkormányzat álltal megrendelt szájmaszkok kiszállítása, a hatvan év feletti pápai lakosok számára. Az önkormányzati képviselők munkáját bölcsődei és óvodai dolgozók is segítették, mára minden hatvan év feletti, Pápán bejelentett állandó lakcímmel rendelkező polgárhoz került a védőeszközökből. - A veszélyhelyzet kihirdetését követően felvettük a kapcsolatot pápai vállalkozókkal, majd a szakma számára elfogadható prototípusok elkészítése után megrendeltük az első adagot az egyik helyi varrodától. Eddig 10 ezer darab maszk készült el, de továbbiak megrendelését is vállaltuk, amelyek folyamatosan készülnek - mondta el Áldozó Tamás hozzátéve, első körben a pápai intézmények kaptak a maszkokból, majd pedig a hatvan év feletti, vagyis a legveszélyeztetettebb korosztálynak adtak belőlük. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy ha valaki ebből a korosztályból nem kapott az eszközökből, az hívja a 89/515-026-os telefonszámot, és pótolni fogják azt.

Mivel újabb adagok érkeznek a varrodától, újabb korosztály számára tudnak vinni a maszkokból, a mai napon megkezdődött a kiszállítás az ötven év felettiek számára. A városvezető hozzátette, a cél az, hogy minden pápai lakos kapjon textil maszkot az önkormányzattól. Akit nem találnak otthon, annak a postaládájába dobják be a becsomagolt maszkot, amelyet azért az első használat előtt fertőtleníteni kell.

A munkában továbbra is részt vesznek az önkormányzati képviselők, akiket a bölcsődék és az óvodák munkatársai segítik. A polgármester köszönetet mondott nekik, hogy ezt önként vállalták.

A polgármester hangsúlyozta, a sebészeti és az FFP maszkokkal ellentétben ezek a textil maszkok többször felhasználhatóak, moshatóak és fertőtleníthetőek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék