Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Május 31. 08:57, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Autóbusz ütött el egy 9 éves kislányt Pápán

Autóbusz ütött el egy 9 éves kislányt Pápán

Ma reggel történt a baleset az Aradi és a Második utca kereszteződésében. A lánynak szerencséje volt, csak könnyebben sérült, egy, a buszon utazó idősebb nőt viszont súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Kürti Józseftől, a Pápai Mentőállomás vezetőjétől megtudtuk, nem sokkal fél nyolc után kapták a bejelentést az esetről, melyben összesen négyen sérültek meg. Úgy tudjuk, a kilenc éves lány kiszaladt az autóbusz elé, mely vészfékezésre kényszerült. Ennek következtében a buszon hárman is elestek, közülük egy hetven év körüli nő súlyosan megsérült. A lány és a buszon utazó további két személy könnyebben sérült.

Egy szolgálaton kívüli mentős segédkezett

A baleset szemtanúja volt Támton Tamás szolgálaton kívüli mentős is, aki rögtön a kislány segítségére sietett. Mint mondta, a gyermek körülnézés nélkül szaladt az úttestre, ahol a helyijárat jobb eleje nagy csattanás kíséretében találkozott a kislánnyal. - Azonnal a gyermek segítségére siettem, aki a busz előtt az úttesten feküdt. Szerencsére zúzódásokkal megúszta a balesetet, nagyobb baj is lehetett volna. Próbáltam megnyugtatni, nagyon megrémült szegény, közben pedig értesítettem a kollégákat. Ekkor vettem észre, hogy a buszon is fekszik valaki. Egy idősebb néni volt az, akinek sajnos több sérülése is volt. Szerencsére a kollégák gyorsan a helyszínre értek és ellátták az idős sérültet is - tudtuk meg Támton Tamástól.

A fotó: Füssy Angéla (omagahirek.hu)

Címkék: autóbusz, baleset, mentők

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.