Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. December 08. 15:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Autóalkatrész vásárlás? Csak óvatosan!

Autóalkatrész vásárlás? Csak óvatosan!

Veszélyes az interneten használt autóalkatrészt vásárolni, sőt, a nem szakszerűen kiszerelt, és ellenőrizetlen minőségű alkatrészek még balesetveszélyesek is lehetnek.

Magyarországon az autóállomány átlagéletkora 13 év körül mozog, ami távolról sem nevezhető ideálisnak. Ha pedig ilyen magas az öreg gépkocsik aránya, akkor az is nyilvánvaló, hogy a használt alkatrészek iránti kereslet is igen élénk. A legális, hatóságilag ellenőrzött bontókból származó beszerzési forrás mellett sokan az interneten keresik a szükséges tartozékokat.

Ezekről az alkatrészekről nem lehet megmondani, hogy honnan és hogyan kerülnek értékesítésre, arról nem is beszélve, hogy a garancia nélküli, nem szakszerűen kiszerelt, és ellenőrizetlen minőségű alkatrészek még balesetveszélyesek is lehetnek. Előfordulhat, hogy az így kínált alkatrészek lopásból származnak, ami rendőrségi eljárás esetén azok lefoglalását is eredményezheti, illetve ilyenkor a hatóságok a vevő vonatkozásában az orgazdaság bűncselekmény megvalósulását is vizsgálják.
Ha már egyszer úgy alakul, hogy mindenképpen használt autóalkatrészt kénytelen megvenni, akkor egy dologra mindenképpen figyeljen oda: a színkódra! A legális bontókban ugyanis kék színnel jelölik azokat az alkatrészeket, amik változatlan formában, és pirossal azokat, amik csak felújítás után kerülhetnek beépítésre a gépjárműbe.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.