Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 06. 12:57, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt

Átadták a Kínából érkezett szájmaszkok felét az Alapellátási Intézetnek

Átadták a Kínából érkezett szájmaszkok felét az Alapellátási Intézetnek

10 ezer darab sebészeti szájmaszk érkezett meg pénteken késő délután Pápára. A közadakozásból megvásárolt eszközök felét az Egyesített Szociális Intézmény, másik felét pedig az Alapellátási Intézet használja fel.

Mind az ESZI-nek, mind pedig az Alapellátási Intézetnek nagy szüksége van a maszkokra, hiszen azok továbbra is nehezen beszerezhetőek, illetve a járványhelyzet miatt nagyon sok fogy belőlük. Az egyszer használatos maszkokból az ESZI-nél mintegy 4000 darabot használnak fel egy hónap alatt, tehát a most érkezett adomány körülbelül egyhavi szükségletüket elégíti ki tudtuk meg Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezetőtől.

Ujváry Hajnalka szintén köszönetét fejezte ki az adományért. Mint mondta,nagyon nehéz kereskedelmi forgalomban beszerezni az eszközöket, sokszor hiába rendelnek, nem érkezik meg a kért mennyiség, a világszerte megnövekedett igények, és az ehhez párosuló készlethiány miatt. - Ez az 5000 darab nagyon jól jött nekünk, körülbelül 1-1,5 hónapos ellátásra lesz elég. A sebészi szájmaszkot szétosztjuk a védőnők között, hiszen ha gondozottat fogadnak, nekik is egy biztonságot nyújt, illetve ha kimennek egy újszülötthöz vagy terhes tanácsadást végeznek, nekik mindenképpen ajánlott viselni. Az ügyeleti dolgozóknak biztosítunk még, és a házi orvososnak, valamint a gyermekorvosoknak is adunk belőle - mondta elPápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.