Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 09. 11:10, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

A takácsi oviban jártak a rendőrök

A takácsi oviban jártak a rendőrök

A pápai rendőrök a takácsi óvoda növendékeinek tartottak előadást a közlekedés alapvető szabályairól.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársa a takácsi Bóbita Óvodában tartott közlekedésbiztonsági foglalkozást 2019. július 8-án délelőtt. A program során a gyerekek a gyalogos és kerékpáros közlekedés, valamint a személyautóban történő utazás legfontosabb szabályairól kaptak tájékoztatást. Egy mágneses oktató tábla segítségével a rendőr bemutatta a kerékpár kötelező tartozékainak helyes használatát és kitért a biciklizés során ajánlott védőfelszerelések használatára és fontosságára is. Elmondta az óvodásoknak, hogy a kerékpáros sisak nem kötelező, de viselése ajánlott, hiszen az védi viselője fejét egy esetleges baleset, illetve ütközés bekövetkezésekor. Hangsúlyozta azt is, hogy a megfelelő védelem érdekében figyelmet kell fordítani a fejvédő helyes beállítására és rögzítésére.

Az elsajátított ismereteket később önállóan mutathatták be a táblán a növendékek, a feladatokat jól végrehajtók ajándékot kaptak.

Ezt követően az intézmény udvarán felállított KRESZ pályát vették birtokba a gyerekek lábbal hajtós kismotorral. Az útvonalat gyalogos-átkelőhely és KRESZ táblais nehezítette, a pályán esetenként az előttük áthaladó gyalogosoknak is elsőbbséget kellett adniuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.