Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Június 17. 06:24, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

A szünetben is biztonságban

A szünetben is biztonságban

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a tanév utolsó napjaiban a nyári szünet biztonságos eltöltéséhez adtak tanácsokat általános és középiskolás diákoknak.

A pápai iskolarendőrök a tanév utolsó napjaiban is kiemelt figyelmet fordítottak a diákok tájékoztatására annak érdekében, hogy a nyári szünet alatt ne váljanak jogsértések áldozataivá. A Pápai járás több oktatási intézményében a tanév végén megrendezett iskolai gyermeknapokon, iskolanapokon és iskolarendőr foglalkozásokon a rendőrök hasznos tanácsokat fogalmaztak meg arra vonatkozóan, hogy mire ügyeljenek a diákok, ha egyedül tartózkodnak otthon, vagy amikor a strandokra látogatnak. Az otthonok biztonsága érdekében arra kérték a fiatalokat, hogy a lakás bejárati ajtaját és az utcakaput mindig tartsák zárva még abban az esetben is, ha otthon vannak, valamint idegent ne engedjenek be a lakásba.

Hangsúlyozták, hogy értékes műszaki cikkeket, ékszereket és nagyobb mennyiségű készpénzt ne vigyenek magukkal a vízpartra. Emellett szó esett a strandokon kialakított értékmegőrzők használatának előnyeiről is, valamint arról, hogy a parton magára hagyott csomagok csak akkor vannak biztonságban, ha valaki vigyáz rájuk, míg a többiek fürdenek.
Az előadásokon a rendőrök a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaira és a 112-es ingyenesen hívható segélyhívó rendeltetésszerű használatára is kitértek, valamint a felső tagozatosok és a középiskolások számára – a közelgő kábítószer-ellenes világnap alkalmából – a legális és illegális drogok fogyasztásának kockázatairól és a büntetőjogi következményeiről is tájékoztatást adtak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.