Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Szeptember 20. 18:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

83-as út - Zajlik az új nyomvonalon a régészeti feltárás

83-as út - Zajlik az új nyomvonalon a régészeti feltárás

A várva várt út építése várhatóan 2019. tavaszán kezdődhet meg.

Bár a látványos építkezés még legalább fél évig nem kezdődhet el a Győrt Pápával összekötő 83-as számú főút új nyomvonalán, a háttérben javában zajlik a kivitelezés előkészítése. Legutóbb 2018. márciusában számolhattunk be új fejleményről, akkorra készültek el ugyanis a tendertervek. A mai napon Takácsi község közösségi oldalán számolt be arról, hogy a település határában megkezdődtek a Takácsit elkerülő szakasz útjába eső terület régészeti feltárása. A történészek, valamint a kutatók szerint a Gerence patak jobb partjához közeli térségben nemcsak a Szombathelyt (Savaria) Árpással (Mursella) összekötő út nyomai lesznek fellelhetők, de bronz, vas és avar kori leletek is előkerülhetnek.

Az új nyomvonalon várhatóan 2019 és 2022 között elkészülő 36 kilométeres szakaszon egyebek mellett hat külön szintű csomópontot és két turbó körforgalmat alakítanak ki. A 2x2 sávos úton a megengedett maximális sebesség az óránkénti 110 kilométer lesz.

Fotó: facebook (Takácsi község)

Címkék: 83-as út, takácsi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék