Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. November 23. 15:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

30 millió forintból, 1,5 kilométer hosszan újultak meg járdák

30 millió forintból, 1,5 kilométer hosszan újultak meg járdák

Végéhez közelít a Teleki utcai járdafelújítás, mely a Kilencedik, a Széchenyi és a Kolozsvári utcák után a negyedik az idén megújult járdák sorában.

Rádi Róberttől, a Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, az általa vezetett gazdasági társaság kollégái a Teleki utcában több mint 525 folyóméteren, 630 négyzetméter járdát láttak el új térkő burkolattal, melynek összköltsége 9 millió forint volt. A meglehetősen rossz állapotú járda egészen a Veszprémi és a Szabó Ervin utca között újjáépült, a Teleki utca Weöres iskola felőli oldalon. A burkolatcserén túl a szakemberek a járda alapját is teljes egészében elkészítették. Az ügyvezetőtől megtudtuk, a munkálatok befejezését jövő héten keddre tervezik.

Unger Tamás, a térség önkormányzati képviselője elmondta, a Weöres iskola vezetésének külön kérése volt, hogy az intézmény előtt meglehetősen leromlott állapotú járda kerüljön felújításra. Ezt követően a járda bejárásakor arra a megállapításra jutottak, hogy az utca teljes hosszán rossz minőségű a járda, ezért annak teljes felújítása szükséges.

Áldozó Tamás az idei járdafelújítás eredményeit összegezte. A városvezető elmondta, idén az előző évekhez képest kevesebb járda felújítására kerülhetett sor, viszont a Városfejlesztő Kft. más helyszíneken is dolgozott burkolatfelújításon, így például a Márton István, vagy a Fő utcákban. - A járdákon túl elmondhatjuk, hogy régen volt annyi közlekedési beruházás Pápán, mint amennyi jelenleg is zajlik, ennél már csak az ezt követő években várható több - fogalmazott a polgármester hozzátéve, bízik abban, hogy jövőre a járdafelújításokra is több forrás áll majd rendelkezésre, mint 2017-ben. Az már most bizonyos, hogy a Jókai utca mindkét oldalán megújul a járda, de terveznek járdafelújítást például a Göncöl és Zimmermann utcában, a Teleki és a Széchenyi utca ellenkező oldalán, de a Tókertben is vannak még megújítandó gyalogutak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.