Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Január 24. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Honvedelem.hu

22 katona tette le az esküjét Pápán

22 katona tette le az esküjét Pápán

Alapkiképzésük befejezését követően - ünnepélyes körülmények között - huszonkét katona tette le esküjét január 21-én, csütörtökön az MH Pápa Bázisrepülőtéren.

A járványhelyzetre való tekintettel, hozzátartozók nélkül zajlott ünnepélyes eskütételen az életre szóló katonai eskü szövegét Kocsis Vilmos közkatona mondta elő. Turzó Lajos alezredes, a bázisrepülőtér parancsnokhelyettese köszöntőjében kiemelte: kevesebb magasztosabb pillanat létezik egy katona életében, mint az eskütétel.

„Önök sikeresen teljesítették a hat hetes alapkiképzést és megtettek mindent annak érdekében, hogy az eskütételt követően elhivatottan szolgálják a hazát. A katonai eskü mérföldkő életükben, ezentúl sokkal nagyobb felelősség hárul önökre. A honvédeknek manapság igen sokrétű a feladatrendszerük, miközben társadalmi elismertségük egyre nő. Minden körülmények között becsülettel helyt kell állni, és méltónak kell lenni az egyenruhához” - mondta a parancsnokhelyettes.

Az alapkiképzés során nyújtott kimagasló teljesítményéért Turzó Lajos alezredes elismerést adott át Rinyu Róbert főtörzsőrmesternek és Szilágyi Sándor közkatonának.

Forrás: Honvedelem.hu. Szöveg és fotó: Kálmánfi Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.